Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Un corredor demana matrimoni a la seva parella en plena Marató de Barcelona

La Marató de Barcelona ha tornat als carrers de la ciutat amb un gran èxit de participació i un doble rècord dels guanyadors, però també ha deixar anècdotes entranyables com la d’un corredor que ha aprofitat un moment de la cursa per demanar matrimoni a la seva parella. A l’altura de la Sagrada Família, i per sorpresa general, un dels participants s’ha aturat i s’ha agenollat davant d’una noia per demanar-li per casar-se.

La resta de corredors girava el cap i somreia davant aquesta atípica imatge, mentre els assistents aplaudien d’alegria en veure la reacció de la noia, que visiblement emocionada li fa diversos petons i l’abraça durant una bona estona, per la qual cosa es pot suposar que la resposta va ser afirmativa.

Cursa de rècords

La Marató de Barcelona d’enguany ha aplegat 15.000 corredors, la xifra més alta d’una cursa a la ciutat des de l’inici de la pandèmia. El kenià Smauel Kosgei i l’etíop Tadu Teshome han estat els vencedors de les categories masculina i femenina, respectivament, i tots dos han batut les marques històriques de la marató. A més, el barceloní Enric Domingo ha batut el rècord Guiness de marató empenyent una cadira de rodes –on hi anava la seva mare, que té esclerosi múltiple– amb un temps de 2.53.28.

Kosgei va creuar la meta amb un temps de 2.06.03, un segon menys que l’anterior marca, que datava del 2019. Per la seva banda, Teshome ha batut en gairebé un minut el rècord femení de la prova, que estava en 2.24.44 i ara ha quedat fixat en 2.23.53. A més, la cursa ha demostrat que es manté entre les grans proves del circuit europeu amb un 50% de corredors estrangers, a més d’arribar al 20% d’inscripcions femenines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa