Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Doble rècord a la Marató de Barcelona
  • CA

El kenià Samuel Kosgei i l’etíop Tadu Teshome han estat els guanyadors de la Marató de Barcelona del 2021. A més, els dos han aconseguit una marca que suposa un rècord.

En concret, Kosegi ha superat el rècord de la prova amb un temps de 2.06.03. L’ha batut per un segon, ja que l’anterior rècord, de l’any 2019, era de 2.06.04. Teshome també ha batut el rècord amb un temps de 2.23.53. Ha superat l’anterior marca per més d’un minut, que era de 2.24.44.

En l’edició d’enguany, hi han participat 15.000 corredors, convertint-se en la cursa més multitudinària a la ciutat des de la pandèmia.De fet, fins al es 15h hi ha temps perquè els atletes completin la prova. Això vol dir que les restriccions de circulació en carrers i també el transport públic mantenen encara les afectacions malgrat que ja hi ha guanyadors. Dues terceres parts de les línies urbanes de bus de Barcelona estaran afectades per la celebració de la prova.

Per altra banda, ja s’han fet públiques les dates de les dues grans cites de curses de running de llarga distància de Barcelona durant el 2022. La Zurich Marató Barcelona es durà a terme el pròxim 6 d’abri i L’eDreams Mitja Marató Barcelona tindrà lloc el pròxim 6 de març.

Com a curiositat, aquesta Marató també ha mostrat el seu compromís amb el medi ambient. La samarreta que han rebut els participants de la Zurich Marató Barcelona està feta de materials reciclats, la qual cosa serveix per a reduir les emissions de CO2. Powerade posarà tota la beguda en gots de cartró biodegradables i la mateixa empresa s’encarregarà d’emportar-se les seves ampolles i taps. Així mateix, tota la fruita que sobri als avituallaments serà lliurada al Banc d’Aliments per ajudar les persones més necessitades. També es mesura la petjada de carboni i la neteja de l’aire, gràcies a Clean Air Project.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa