Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ou com balla sobreviu al coronavirus amb només 3 claustres i un ‘streaming’
  • CA

El Corpus de Barcelona, protagonitzat pel misteri de l’Ou com balla, celebra una edició ben poc lluïda just l’any que compleix 700 anys. Un aniversari de set segles que no s’ha pogut celebrar amb les multituds previstes a causa de la pandèmia de coronavirus. Si normalment hi havia 16 o 17 claustres de la ciutat –tant religiosos com civils– que acollien l’espectacle i es guarnien amb flors i cireres, enguany tot just tres han fet ballar l’ou sobre el raig d’aigua d’una font.

La Catedral de Barcelona, l’espai més emblemàtic, ha permès visitar el claustre complint les restriccions de distància i aforament. els que no hi puguin anar, fa retransmissió en streaming permanent a través de Youtube. També els jardins de l’Hospital de la Santa Creu i el claustre de la parròquia de la Concepció han mantingut viva la tradició i acullen un ou com balla presencial.

El de la Catedral i el de la Concepció es podran visitar fins diumenge. En aquest darrer, com fan cada any amb ben poca publicitat, repartiran unes galetes que només es poden trobar el dia de Corpus, els panolis. Complementàriament, l’Ajuntament de Barcelona promou una ruta virtual per 12 escenaris a partir de fotografies d’anys passats.

Processó indoor

A més a més, la processó de Corpus enguany es fa dins de la Catedral de Barcelona. Tindrà lloc diumenge i el temple tindrà un aforament limitat al 50%, pel que només s’hi podrà accedir amb invitació. La resta d’actes festius han tingut encara menys sort i es fan estrictament en format virtual. El programa complet es pot consultar en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa