Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Orgull LGTBI omple sis museus amb una programació especial
  • CA

La commemoració de l’Orgull LGTBI, aquest 28 de juny, s’estèn també a sis museus de Barcelona. La Fundació Joan Miró, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de Ciències Naturals, el Museu del Disseny, el Museu Marítim i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) han dissenyat una programació especial durant juny i juliol per sumar-se als actes a favor de la diversitat sexual. A més, han transformat algunes sales per oferir una nova visió de les seves exposicions, amb una relectura de les trajectòries d’artistes i activistes.

A la Fundació Joan Miró hi ha temps fins al 15 de juliol per redescobrir la col·lecció d’obres del pintor català centrades en el cos des d’una perspectiva queer. El Museu d’Arqueologia planteja reflexionar sobre les etiquetes de gènere amb Apol·lo o Afrodita. La identitat perduda, una exposició oberta al públic fins al 4 de juliol que gira al voltant de la troballa d’una figura de sexe dubtós al jaciment de Castelló d’Empúries.

El Museu de Disseny allarga fins al 29 d’agost la mostra Unisex-Agender-Genderless, que descobreix peces de roba que no s’encotillen a un sexe predeterminat i els canvis radicals que la perspectiva de gènere han introduït en la moda. El Museu Marítim s’endinsa en una història que titlla de silenciada: les relacions homosexuals entre mariners que, al llarg dels segles, es van embarcar en llargues rutes, sense trepitjar terra durant mesos. Es podrà veure fins al 14 de novembre. Per últim, el MNAC selecciona alguna de les peces de la seva col·lecció i les reinterpreta per confrontar-les amb qüestions capitals que han sacsejat el col·lectiu LGTBI en les darreres dècades, com el calvari del VIH i la sida.

Més notícies
Imatge d'arxiu del Born Centre de Cultura i Memòria / Ajuntament
Els museus de Barcelona multipliquen l’oferta cultural a l’estiu: del trivial als concerts
Notícia: Els museus de Barcelona multipliquen l’oferta cultural a l’estiu: del trivial als concerts
Comparteix
Els equipaments culturals oferiran més de 200 activitats per a tots els públics
Imatge promocional del festival Grec d'enguany
Arriba el festival Grec més descentralitzat
Notícia: Arriba el festival Grec més descentralitzat
Comparteix
Es podrà gaudir de més d'un centenar d'espectacles distribuïts en 37 espais diferents
Territori Cultura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa