Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oci nocturn demana reobrir per evitar “el descontrol” de la passada matinada a Barcelona
  • CA

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha demanat al Govern reobrir l’oci nocturn a Catalunya i ampliar l’horari de la restauració més enllà de les 23h per evitar “el descontrol” i les aglomeracions de persones d’aquesta matinada en ciutats com Barcelona després de la fi de l’estat d’alarma. En un comunicat aquest diumenge, ha recordat que ja va alertar que l’aixecament del toc de queda “produiria un increment desmesurat i incontrolable de l’oferta d’oci nocturn il·legal a causa de la inexistència d’oferta legal”, que assegura serà la que patirà més restriccions pel possible empitjorament de les dades epidemiològiques que atribueixen a aquest increment d’interacció social.

Per tot plegat, el sector ha demanat a la Generalitat que “s’apressi a reobrir l’oci nocturn” amb “estrictes mesures de seguretat, amb un dret d’admissió estricte i altres mesures científiques i tecnològiques que aporten un 99,9% de seguretat”.

Fecasarm: L’aixecament del toc de queda “produiria un increment desmesurat i incontrolable de l’oferta d’oci nocturn il·legal a causa de la inexistència d’oferta legal”

D’altra banda, ha afirmat que li demanarà a la Generalitat que la prova pilot prevista per al 21 de maig per a 4.000 persones i 11 locals –que encara no està autoritzada– es transformi en un “assaig general” sense restriccions. De fet, ha assegurat que ja ha rebut 500 peticions per participar-hi. A parer seu, si per sortir de festa calgués un test previ, s’aconseguiria fer cada setmana “un cribatge massiu molt important entre població jove no vacunada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa