L’Ajuntament defineix la revetlla com a “tranquil·la” malgrat el descontrol a les platges

El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha celebrat aquest dijous que la revetlla de Sant Joan hagi estat “tranquil·la, cívica i familiar” a la ciutat, amb pocs incidents destacables.

En declaracions als mitjans des de la platja de Bogatell (Barcelona), Batlle ha explicat que a les platges de la capital catalana –algunes de les quals han estat tancades al públic aquesta nit per evitar aglomeracions– s‘han concentrat unes 25.000 persones, una quantitat “molt inferior” a la de 2019, i s’han recollit vuit tones de residus en aquests espais. No s’ha referit, però, al fet que no es respectés la distància ni es portessin mascaretes en la majoria dels casos, a més del consum d’alcohol, que estava prohibit.

Quant als focs, s’han comptabilitzat 119 intervencions per part dels Bombers de la Generalitat, 145 menys que fa dos anys, la qual cosa entra “absolutament dins dels paràmetres de la més absoluta de les normalitats”.

En concret, han intervingut en 64 incendis de contenidors, 15 a matolls de la via pública, 13 d’arbres, vuit de mobiliari públic, sis fogueres, cinc focs forestals petits i dos en vehicles privats. També s’han comptabilitzat cinc persones amb cremades, 14 agressions i 68 intoxicacions; s’han produït dos controls d’alcoholèmia als carrers de la ciutat i no s’ha registrat cap agressió masclista.

Les principals concentracions de persones s’han produït a les platges i als carrers dels barris històrics de la ciutat –espais públics que habitualment registren aglomeracions els caps de setmana des de la fi del toc de queda a Catalunya–, “on hi ha hagut l’ambient de festa que toca, però sense cap tipus d’incident”. Batlle ha assegurat que el dispositiu coordinat entre la Policia Portuària, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona “ha funcionat perfectament”, i ha donat les gràcies als serveis de neteja municipals.

“Un agraïment al conjunt dels operadors que ho han fet possible. I també agrair a la ciutadania, que ha gaudit d’una revetlla de bon temps i amb un esperit lúdic i cívic”, com destaca que havia demanat l’Ajuntament.

Nou comentari