La nit de Sant Joan i la seva celebració particular han tornat a les platges de Barcelona. Després que l’any passat restessin tancades davant del risc d’un contagi massiu de la covid-19, enguany s’hi ha pogut tornar a sentir música i petards, amb els focs artificials com a teló de fons durant tota la nit. Als voltants de la mitjanit, centenars de persones s’han congregat a peu de sorra, on les guinguetes també estaven obertes i plenes a vessar. A la platja, alguns grups no han mantingut la distància de seguretat ni han fet ús de la mascareta. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana ha ‘blindat’ el barri de la Barceloneta amb tanques i cintes per evitar que les persones que anaven o tornaven de la platja el creuessin i molestessin els veïns.

Pla obert de la celebració de la revetlla de Sant Joan d’aquest 2021 a la platja de la Barceloneta. (Horitzontal)

El dispositiu de la Guàrdia Urbana, que ha destinat 150 agents a la gestió d’aquesta nit, la majoria dels quals a la zona de platges, han acabat de col·locar una cadena de tanques d’un metre d’alçada entre el barri de la Barceloneta i el passeig marítim. L’objectiu era que les persones que volguessin accedir a la platja ho fessin pels dos extrems, i així intentar protegir el descans veïnal. Tot i que diverses persones se les han saltat, la majoria dels que han volgut commemorar la revetlla a les platges de Sant Sebastià, Sant Miquel o la Barceloneta han arribat pel passeig Joan de Borbó i no pel centre del barri marítim.

Imatge de la platja de Sant Sebastià als vots de les sis del matí ACN

D’altra banda, malgrat la prohibició de beure alcohol, el seu consum ha estat força generalitzat i no hi ha hagut pràcticament controls a peu de sorra. Alguns dels grups, molts d’ells formats per turistes que vivien la nit de Sant Joan per primer cop a la capital catalana, s’han acabat fusionant i ballant, emulant una imatge que s’ha vist les últimes setmanes tant a les platges de Barcelona com a altres indrets com el Passeig del Born.

De fet, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat en roda de premsa aquesta setmana que les platges són un lloc “segur i airejat”, però que “una cosa és la revetlla i l’altra el descontrol”. Colau també va avisar que hi hauria controls de la Guàrdia Urbana per evitar el consum d’alcohol o l’entrada de tendes de campanya i equips de música.

La Guàrdia Urbana de Barcelona xifra en 25.000 el nombre de persones que han gaudit de la revetlla de Sant Joan a les platges de la capital catalana. La xifra està molt per sota de la revetlla de l’any 2019, quan eren 60.000 els barcelonins que havien traslladat la festa a la platja. El tinent de l’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, assegura que malgrat el pont, molta de la gent que s’ha quedat a Barcelona ha circumscrit enguany la celebració en l’àmbit familiar. Batlle, de fet, ha aplaudit l’esperit “lúdic i cívic” de la població en una revetlla “normal” i pràcticament sense incidents destacats. Les platges han pogut reobrir amb normalitat a les 9 del matí.

Comentaris

    Horaci Juny 24, 2021 | 12:30
    Sembla mentida la quantitat de genteta disposada a fer el "ganso" amb qualsevol motiu i amb qualsevol ocasió. Podem revisar la idea de lo que és un país pretesament civilitzat i segur que més d'un no passa l'examen.
    Teix Juny 25, 2021 | 08:05
    Hi ha coses que no es poden prohibir si no és sota la regla del tot o res. És d’il·lusos pensar que les normes de les platges serien respectades un cop obertes; s’enganya qui estableix treure’s la mascareta de la butxaca i ficar-se-la si no es pot mantenir 1,5 m de distància a l’aire lliure. És com qui omplíssim el carrer Pelai de nines russes. Etc.

Nou comentari