Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Roma, la ciutat convidada de la Mercè 2022
  • CA

Barcelona invita Roma a les festes de la Mercè 2022, com a ciutat convidada d’enguany. La festa major de la ciutat tindrà lloc del 23 al 26 de setembre i la capital italiana protagonitzarà una part dels actes previstos.

Així, la tradicional col·laboració cultural per la Mercè torna a agafar el ritme després que la pandèmia obligués a postposar la participació de l’Havana de 2020 a 2021. Per lligar els detalls del programa d’activitats, ha viatjat fins a Roma una delegació municipal encapçalada pel tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí.

La fontana di Trevi, icona turística de Roma / MMP

“Barcelona vol recuperar la normalitat amb aquesta invitació a la capital italiana, que mostrarà la seva cultura a través d’espectacles, concerts, projeccions i altres activitats durant la Mercè”, assenyala el consistori d’Ada Colau. Estarà present tant al programa Mercè Arts de Carrer com al Mercè Música. “La relació entre Barcelona i Itàlia és molt viva als carrers de la ciutat, amb una nombrosa població italiana entre els residents, i la presència de prestigioses institucions com l’Escola Italiana o l’Institut Italià de Cultura de Barcelona”, recorda l’Ajuntament.

És el primer cop que una ciutat italiana participa a les festes com a convidada, una tradició que es remunta a 2007. Aquesta finestra cultural ha portat a Barcelona representants de l’escena artística de Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), San Petersburg (2011), Montreal (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017), Lisboa (2018), Beirut (2019) i la capital cubana.

El Coliseum de Roma ben il·luminat a la nit / MMP

La delegació barcelonina ha aprofitat el viatge per fer també altres reunions polítiques, ja que les dues ciutats comparteixen línies de treball com per exemple els drets culturals. L’alcaldessa catalana, a més, parla italià arran d’haver fet una estada Erasmus a Milà quan era estudiant.

L’agenda de l’estada inclou trobades amb la tinenta d’alcaldia Silvia Scozzese i el regidor de Cultura Miguel Gotor, representants de l’Ambaixada espanyola a Roma i agents culturals de la ciutat.

Un mapping d’última generació divulga la història del Fòrum romà sobre les mateixes ruïnes / MMP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa