Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Havana serà la ciutat convidada per la Mercè 2020
  • CA

L’Havana serà la ciutat convidada a la festes de la Mercè d’aquest 2020. Així ho ha anunciat l’Ajuntament en un comunicat que ha refermat que, “durant dècades”, Barcelona i la capital de Cuba “han gaudit d’una relació intensíssima”. Especialment, el consistori posa èmfasi en la força que ha tingut aquest lligam en “la configuració de la pròpia identitat de totes dues, establint profunds i enriquidors vincles culturals, socials i econòmics”.

El programa de la Ciutat convidada té per objectiu mostrar l’escena artística contemporània d’una ciutat que comparteix una visió comuna sobre cultura, creativitat i art. Aquest projecte conjunt representa per a la ciutat de Barcelona una “excel·lent oportunitat per enfortir els contactes entre les dues ciutats, així com els vincles amb tot el sector creatiu de Cuba”, ha remarcat el comunicat municipal.

L’any passat, la ciutat convidada va ser Beirut. I l’anterior, Lisboa.

L’Havana, que acaba de commemorar el seu 500 aniversari, és una ciutat amb una gran diversitat cultural, referent tant pel que fa a les expressions artístiques de caire més tradicional com als nous ritmes urbans llatins. Tal com és el cas de Barcelona, la capital cubana ha tingut en la seva producció cultural una de les claus de la seva projecció internacional i fa de la innovació una de les seves senyeres. És per això que la selecció artística del programa de Ciutat Convidada farà especial esment als noms de futur de la cultura de L’Havana.

L’Ajuntament de Barcelona i l’Assemblea Provincial del Poder Popular de l’Havana es van agermanar el 1993 i van iniciar relacions de cooperació responent a l’interès mutu per impulsar projectes que permetin l’intercanvi de coneixement i experiències de gestió en relació amb la conservació i rehabilitació del patrimoni arquitectònic.

En aquest sentit, el 2005 se signa un conveni amb l’Oficina de l’Historiador de Ciutat Havana, dirigida per Eusebio Leal, per tal de fer la rehabilitació integral d’una illa del carrer Barcelona, que incloïa la creació de l’Espai Barcelona-l’Habana com a punt de trobada entre les dues cultures. El 2013, l’oficina i l’Ajuntament van signar un memoràndum per consolidar la relació de cooperació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa