La Junta Electoral prohibeix un acte contra l’empresonament de Pablo Hasél

L'organitzava l'Acadèmia Catalana de la Música, que el manté però en format telemàtic

La Junta Electoral de Barcelona ha prohibit la concentració a favor del raper Pablo Hasél convocada per l’Acadèmia Catalana de la Música per a aquest dijous per no haver estat formalitzada “amb l’anticipació mínima de deu dies”, segons es pot llegir a l’acord de l’àrbitre dels comicis. Davant d’aquesta decisió, l’entitat musical ha decidit canviar l’esdeveniment i ha anunciat que el farà a través d’internet.

“Després de valorar les diferents opcions en front d’aquesta decisió de la Junta Electoral, i al marge d’aspectes administratius que han estat esgrimits com a excusa per denegar el permís, l’Acadèmia no renuncia a celebrar l’acte i el transforma en un acte online”, ha indicat en un comunicat. Al mateix text l’Acadèmia considera “paradoxal” que la Junta Electoral denegui el permís per celebrar una concentració “en favor de la llibertat d’expressió” quan “el que ha de garantir en període electoral és l’exercici de drets fonamentals d’expressió i participació ciutadana”.

La presentació de l’acte anirà a càrrec del president de l’Acadèmia Gerard Quintana. El músic, activista i membre de la junta Natxo Tarrés, l’actriu Sílvia Bel i el director de l’editorial Comanegra, Joan Sala, llegiran un manifest per mostrar el rebuig a la condemna de Hasél i defensar la llibertat d’expressió.

Els membres de l’Acadèmia “no entenen ni poden permetre” que algú pugui ser condemnat i empresonat per “expressar les seves idees, sigui mitjançant les xarxes socials o qualsevol disciplina artística”. I és per aquest motiu que consideren aquesta condemna i la de la resta de persones que es troben en una situació semblant “un atac directe a un dret fonamental com és el de la llibertat d’expressió personal i artística”.

Més informació

Nou comentari