Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una protesta per la condemna al raper Pablo Hasél acaba amb aldarulls
  • CA

Centenars de persones s’han manifestat aquest dissabte a Barcelona per protestar contra l’ordre d’ingrés a presó del raper lleidatà Pablo Hasél. La concentració ha començat a les set del vespre als Jardinets de Gràcia, on després de mitja hora els participants han optat per avançar per passeig de Gràcia fins a la delegació del govern espanyol. Durant la marxa, les consignes més repetides han estat les de “Pablo Hasel, llibertat” o “la nostra millor arma, la solidaritat”. L’Audiència Nacional va anunciar el passat dijous que donava deu dies al raper perquè entri voluntàriament a presó, després que el Tribunal Constitucional decidís no admetre a tràmit el recurs d’empara presentat per la seva defensa.

Quan la marxa ha arribat a la delegació del govern espanyol, diverses persones han llençat ampolles als Mossos d’Esquadra, que es trobaven davant de l’edifici. També han tombat tres contenidors i els han col·locat en fila a l’encreuament que connecta els carrers de Mallorca amb Bruc. D’aquests, un ha acabat cremat.

Al cap d’uns quinze minuts, aquest mateix grup ha fet una barricada més gran a l’encreuament dels carrers Bruc i Còrsega. D’aquesta manera, alguns dels manifestants que quedaven han tombat una desena de contenidors, i n’han cremat aproximadament la meitat. Per tal de dispersar-los, els Mossos han utilitzat els vehicles policials. Durant aquest moment s’han tornat a veure llançaments d’ampolles contra la línia del cos de seguretat.

També hi ha hagut enfrontaments verbals amb veïns de la zona, que recriminaven als autors dels aldarulls les destrosses que estaven fent, entre elles el trencament del vidre d’un autobús de la TMB, segons fonts policials.

Centenars de persones als Jardinets de Gràcia com a mostra de suport al raper Pablo Hasél / @EtVolemACasa
Centenars de persones als Jardinets de Gràcia com a mostra de suport al raper Pablo Hasél / @EtVolemACasa

Quan bona part dels assistents que quedaven s’han escampat pels carrers del barri de Gràcia, els Bombers han arribat al lloc dels fets per apagar els contenidors que estaven cremant. Els incidents han finalitzat amb algunes identificacions per part de la policia, però no s’ha fet cap detenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa