Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La foto de Barcelona que aspira a ser la millor de l’any
  • CA

80 fotografies són finalistes per al calendari que elabora anualment l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), i entre elles, una instantània d’Alfons Puertas, el gran retratista meteorològic de l’Observatori Fabra de Barcelona. Una potent nuvolada just davant de Barcelona ha passat el tall d’entre més de 1.500 fotografies enviades al concurs. També han estat escollit per a la final, on hi ha 80 imatges, dues del català Emili Vilamala, que il·lustren un arc de Sant Martí just davant d’una impressionant cortina de pluja, un cel espectacular de núvols lenticulars.

Nuvolada a Barcelona ALFONS PUERTAS
Nuvolada a Barcelona ALFONS PUERTAS

El fotògraf apassionat de l’Observatori Fabra

Alfons Puertas és un dels sis meteoròlegs de l’Observatori Fabra, a qui es confia la missió històrica de documentar el temps a la ciutat, com es fa sense interrupció des de 1914. Des d’aleshores, no hi ha hagut cap dia sense que algú no pugés al Fabra a prendre nota de la temperatura, de la humitat, de la pressió atmosfèrica, de la insolació (amb un heliògraf, una lupa esfèrica que deixa un traç socarrimat en una cartolina per marcar les hores de sol), de la evaporació, de la direcció i la velocitat del vent… I aquí, Puertas és clau. A l’observatori no s’ha deixat d’anotar quin temps feia a Barcelona ni tan sols durant la Guerra Civil, tampoc en els moments més crus del confinament per la pandèmia, quan els treballadors van ser declarats personal essencial.

Un concurs que es fa des de 2014

“Busquem fotografies artístiques i de gran qualitat que captin tot el poder i tota la bellesa del nostre entorn natural i il·lustrin per què el treball de la comunitat de l’OMM és tan important per protegir les persones de les forces de la natura i per salvaguardar el nostre planeta de l’impacte de les activitats humanes. Volem fotos que evidenciïn el valor de la meteorologia”, diu l’organització del concurs, que es va celebrar per primera vegada el 2014.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa