Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ICUB dona 24 beques d’escriptura i dramatúrgia amb accent femení

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha concedit 20 beques d’escriptura Montserrat Roig i 4 de dramatúrgia Carme Montoriol a joves creadors, escollit per un comitè de selecció, informa l’ACN. Les beques Montserrat Roig reten homenatge a l’escriptora i periodista barcelonina i van néixer com a resposta a la falta d’ajuts directes per als escriptors joves i al mateix temps projecta una imatge literària de Barcelona.

Les beques d’escriptura compten amb una ajuda de 3.000 euros i s’hi han presentat 243 persones, de les quals 97 eren dones i 146 eren homes, amb una mitjana d’edat de 33 anys. Dels becats, 11 són dones i 9 són homes i desenvoluparan els seus projectes en equipaments singulars com el Museu Picasso, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres o l’Arxiu Històric de Barcelona.

Pel que fa a les beques Carme Montoriol, són de 12.000 euros i estan dirigides als dramaturgs. Dels 109 projectes que s’hi han presentat, 68 eren dones i 41 eren homes. Els guanyadors d’aquesta primera edició són Laia Alsina Ferrer, Marta Aran, Lluïsa Cunillé i Llàtzer Garcia, que tindran la possibilitat de desenvolupar el seu treball en espais singulars de la ciutat com l’Escenari Joan Brossa, la Nau Ivanow, la Sala Beckett i el Teatre Tantarantana.

Més notícies

Capital mundial busca bomberes del segle XXI

Notícia: Capital mundial busca bomberes del segle XXI
Comparteix
Les dones són només l'1% de la plantilla dels Bombers de Barcelona i la primera cap de guàrdia de la història del cos acaba de començar
Notícia: Capital mundial busca bomberes del segle XXI - Mobile

La marea lila inunda Barcelona

Notícia: La marea lila inunda Barcelona
Comparteix
200.000 persones recorren el centre de la ciutat en la mobilització final del 8-M
Notícia: La marea lila inunda Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa