Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat acusa Colau d’abandonar el Born Centre de Cultura i Memòria

El grup municipal de JxCat ha denunciat aquest dimarts la “manca d’interès” del govern de Barcelona per potenciar el Born Centre de Cultura i Memòria. El regidor Jordi Martí Galbis ha assegurat en declaracions als mitjans que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni ha “abandonat” l’equipament per uns “plantejaments ideològics” i el que implica el simbolisme del 1714 i tenir un centre “d’interpretació de la història” de Catalunya. Martí ha indicat que tot i que acull “alguna exposició itinerant” cal “recuperar” l’equipament perquè torni a ser un centre “de referència”.

“No ens podem permetre el luxe de perdre un equipament i tenir un Born CCM com si fos un centre cívic“, ha lamentat. En aquest sentit, ha destacat que és un centre “únic” que “irradia cultura, patrimoni i memòria històrica”. A més, el regidor de JxCat ha qüestionat el cessament de Montserrat Iniesta com a directora d’El Born CCM i ha avançat que el seu grup demanarà la compareixença del nou director o directora davant la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports tan bon punt hi hagi una decisió sobre el relleu d’Iniesta. Concretament, el grup municipal demanarà que s’expliquin els eixos estratègics per recuperar l’equipament cultural.

El regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha respòs a les acusacions de JxCat amb ironia. “En acusen d’abandonament del Born CCM per motius ideològics, davant d’una bandera de 1714 centímetres posada pel govern Trias“, ha dit en una piulada on també ha defensat que l’equipament acull exposicions com “Per una educació en Llibertat. Barcelona 1908-1979”, inaugurada fa tot just cinc dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa