Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El regidor encarregat de la subvenció donarà la cara pel concert dels balcons frustrat de Colau
  • CA

Finalment serà Jordi Martí, mà dreta d’Ada Colau, l’home entrenat en mil batalles i a qui mai se li altera el pols, qui compareixerà dilluns per donar explicacions sobre el polèmic concert als terrats de la ciutat, que s’havia d’emetre aquest dissabte a Betevé i que finalment es va suspendre per la polèmica aixecada. El fet que 7 dels 20 artistes que hi havien de participar anunciessin la seva retirada pel desacord amb el pressupost que havia d’afrontar l’Ajuntament va precipitar la cancel·lació de l’esdeveniment.

Jordi Martí, regidor de Presidència i Pressupostos, donarà la cara en lloc de Colau però no es pot dir que no estigui preparat per fer-ho. Coneix bé el tema, ja que el 30 d’abril va ser facultat per la comissió de govern per signar la subvenció directa per conveni a Mediapro, que es va fixar en 250.000 euros, la meitat dels 500.000 euros en què es va valorar el projecte, com ha avançat Crónica Global i ha comprovat el TOT Barcelona. Segons l’acta, el mateix acord de la comissió de govern especificava que es declarava “la no inclusió” de l’encàrrec i la corresponent subvenció en una convocatòria pública “per raons d’interès públic”. I s’acordava que aquests 250.000 euros anirien a càrrec del pressupost del 2020: aquest que avui el mateix Jordi Martí, juntament amb Jaume Collboni, ha anunciat que s’ha de revisar i del qual s’han d’eliminar inversions per valor de 90 milions a causa de la crisi del coronavirus. La subvenció no es va fer efectiva, no es va arribar a signar i ja no s’executarà perquè el concert s’ha cancel·lat, encara que algunes de les actuacions ja s’havien enregistrat, segons van dir alguns dels artistes.  

L’alcaldessa, que era qui havia presentat el projecte en persona en una roda de premsa telemàtica amb Andreu Buenafuente, Clara Segura –els presentadors– i Joan Manuel Serrat, un dels artistes convidats, va anunciar al seu Facebook i Twitter la decisió d’avortar la idea. Ara bé, no serà ella qui en respondrà davant de tots els grups de l’oposició ,que li han demanat una compareixença extraordinària per explicar com es va fer la contractació de Mediapro i a quines partides s’havien de destinar els 250.000 euros. Els artistes només cobraven una petita quantitat per despeses de desplaçament i, segons Colau, El Terrat posava una gran part de la feina de producció desinteressadament.

Tot i que els grups polítics van demanar que comparegués Colau en persona, els mateixos regidors de l’oposició sabien que no en tenia cap obligació –és un acord de tots els grups municipals el que atorga al govern la potestat de designar representant per a aquestes situacions i l’alcalde o alcaldessa dona explicacions al plenari– i ha sigut el regidor de Presidència i Pressupostos, que no s’arronsa mai davant de res, qui ho afrontarà. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa