Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aproves l’enderroc de l’Imax i els cinemes del Maremagnum?
  • CA

Era l’any 2014 quan el que havia estat una revolució en el món del cinema, l’Imax 3D, tancava les seves portes. Un any després, el 31 de desembre del 2015, Cinesa també abaixava la persiana dels cinemes Maremagnum. La zona d’oci del moll d’Espanya, inaugurada el 1995 fruit de la reforma urbana del litoral pels Jocs Olímpics, perdia aquests dos equipaments, que actualment acull comerç i restauració. De fet, té permís per obrir les botigues els 365 dies a l’any.

Ara però, vuit anys després, aquests edificis sense ús tenen els dies comptats. L’Imax s’enderrocarà de manera immediata, “més aviat que tard”, segons ha anunciat el president del Port de Barcelona, Damià Calvet. I els antics cinemes del Maremagnum, també aniran a terra durant aquest any, tot i que en aquest cas dependrà de la reforma del centre comercial, que ha començar aquest 2022. Sigui com sigui, la transformació de la zona pren forma, i comportarà la desaparició d’aquests dos edificis.

PollMaker

Uns enderrocs que el Port veu necessaris per tirar endavant una reforma integral del Moll d’Espanya que el faci “més accessible, més obert a la ciutadania, que es vegi més l’aigua i que serveixi per reivindicar la cultura marítima de la ciutat”, en paraules del president del Port. En aquest sentit, el projecte per obrir una subseu del Liceu al Port Vell és la primera passa de la remodelació.

El nou espai aprofitarà les vistes al moll de pescadors per fer de mirador de la nova llotja –que es comença a construir properament– i l’emblemàtica Torre del Rellotge. A més tindrà millor connexió visual amb la Barceloneta, perquè el Port Vell prescindirà de dos pantalans d’embarcacions nàutiques situats davant de Palau de Mar i tota l’àrea quedarà més integrada a la ciutat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa