Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern espanyol preveu un gest sobre la Biblioteca Provincial abans de les eleccions de maig
  • CA

El comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, ha destacat aquest dimarts la predisposició del govern socialista en tirar endavant una reclamació que ve de lluny: la biblioteca provincial de Barcelona. Subirats ha dit que ja hi havia bona disposició a l’anterior govern del PP, però que aquesta no es va acabar de concretar. Mentre, en el nou executiu estatal hi ha “més senyals” que es vol resoldre aquesta “absència”. També ha apuntat que abans de les eleccions de maig es preveu enderrocar part d’un edifici annex a l’Estació de França per alliberar espai necessari per a la construcció del futur centre.

Subirats ha dit que té constància d’aquesta predisposició per part del govern del PSOE per la seva trobada amb responsables del Ministeri de Cultura i la que van mantenir amb la directora general del llibre, Olvido García Valdés, quan va estar a Barcelona. “Sabem que s‘ha parlat amb l’arquitecte que va guanyar el concurs en el seu moment per restituir el projecte i tenim notícies que es vol demanar el permís per començar a enderrocar una part d’un edifici al costat de l’Estació de França”. Ha assegurat que això seria una primera senyal que es vol iniciar la construcció, tot i que no es tractaria d’un inici d’obres sinó de l’enderroc. Segons Subirats, les converses amb el govern espanyol denoten que s’aposta per tirar endavant “una biblioteca més experimental, més nova i innovadora i no simplement fer una biblioteca més”.

El passat mes de juny el consistori va presentar al ministeri una nova proposta que abaratia el projecte inicial –de finals de 2010 i valorat en 40 milions d’euros–, per facilitar l’arribada de la inversió estatal. L’espai acordat per construir l’equipament, després de descartar-se el mercat del Born per les restes arqueològiques trobades, és un solar de 6.000 metres quadrats al costat de l’Estació de França.

Aposta per la lectura a la capital del llibre

En paral·lel, aquest dimarts s’ha donat a conèixer el Programa d’Acció Lectora que impulsa l’oficina Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO i Biblioteques de Barcelona. Es tracta d’un conjunt de 500 propostes que s’allargaran fins al juny del 2019 i que volen incidir sobre la promoció i el foment de la pràctica lectora. Abordarà totes les vessants de la lectura i s’adreçarà a totes les franges d’edats i les realitats socials del territori a través de 12 accions. Més de 100 escriptors participaran en les diferents activitats, per a les quals s’han adquirit més de 2.500 llibres i hi ha un pressupost assignat d’uns 400.000 euros. El programa actuarà de manera més intensa en les parts de la ciutat amb especials necessitats d’impuls a la lectura, o bé entre aquells col·lectius que no disposen de les condicions més favorables per al conreu i posterior consolidació dels hàbits lectors.

Més notícies
Borràs defensa la “objecció de consciència artística” amb els frescos de Sixena del MNAC
Notícia: Borràs defensa la “objecció de consciència artística” amb els frescos de Sixena del MNAC
Comparteix
La consellera de Cultura subratlla la preocupació de la Generalitat per l'estat actual de l'art sacra del Museu de Lleida enviat a Aragó
4.500 llibres de Josep Maria Huertas Claveria passen a mans de la Biblioteca de Catalunya
Notícia: 4.500 llibres de Josep Maria Huertas Claveria passen a mans de la Biblioteca de Catalunya
Comparteix
El llegat del periodista ha estat donat per la seva vídua i el seu fill

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa