Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Finalment, obrim les llibreries (més o menys)
  • CA

La desescalada de l’estat d’alarma deixa els llibreters, igual que a la resta de petits comerciants, en una posició nova: desconfinament per fases, i obertura de les botigues a mitges.

Què en farem, d’això? Tenim, per sort, l’exemple d’Itàlia, i sembla que és aquest el procediment que seguirem. Això vol dir que durant la fase zero obrirem les llibreries evidentment extremant les precaucions i deixant que els clients que ens havien fet encàrrecs passin a recollir les seves comandes. Els deixarem entrar d’un en un i hauran de demanar hora.

A La Carbonera hem decidit que si volen mirar algun llibre més a banda dels que ja tenen encomanats podran fer-ho, però que els llibres només els tocarem les llibreteres, per no posar en perill ningú més. I ho farem amb guants, mascareta, gel desinfectant i una sèrie de mesures que ni ens havíem plantejat fins ara.

I això fins quan durarà? Doncs no ho sabem. Fins que acabi la fase zero i comenci la fase u, en què probablement ens trobarem en una situació similar, però potser no farà falta que demaneu hora per venir-nos a veure. El que sí que sabem és que encara trigarem una mica a poder tornar a fer presentacions, vermuts literaris o els clubs de lectura presencials. Però no ens queixem, perquè fins ara ens n’hem sortit prou bé i hem fet servir tota una sèrie d’eines que teníem a l’abast i que ara sembla que comencem a aprendre a gestionar.

Així que se’ns presenta, com sempre darrerament, un nou repte. Atendre-us amb guants, mascareta, protocols de seguretat dignes d’una novel·la de ciència ficció i això sí, encara que no el veieu, un somriure, com sempre. No sabem si és més o menys just, només podem donar-vos les gràcies per la paciència a tots els qui heu comprat llibres sabent que no els podríeu tenir per Sant Jordi, i a tots els qui ja a hores d’ara ens heu demanat hora per passar a buscar llibres. Si això dura massa més ens assegurarem de tenir novetats per tal que no us avorriu i passeu el confinament o el desconfinament per fases de la millor manera possible.

Així que us esperem a partir de dilluns. On sempre, però en circumstàncies diverses.

Amb la col·laboració de:

Més notícies
Llibres en una parada per Sant Jordi de l'any passat / ACN
Quatre maneres de llegir (i comprar llibres) durant el confinament
Notícia: Quatre maneres de llegir (i comprar llibres) durant el confinament
Comparteix
Buscar el que teniu per casa pendent, rellegir i adquirir lectures amb mètodes alternatius: recomanacions de llibretera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa