Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les festes de la Mercè homenatjaran la cultura popular
  • CA

Les festes de la Mercè, que se celebraran entre el 23 i el 26 de setembre, celebraran els seu 150è aniversari amb un homenatge a la cultura popular de Barcelona, que estarà present a la festa major de la ciutat amb mig centenar d’activitats i més de 200 entitats participants. La frenada de la pandèmia permetrà recuperar símbols de la festa com el toc d’inici a la plaça Sant Jaume, els castellers, els correfocs o la tradicional cavalcada, tot i que es faran amb aforament limitat i reserva prèvia.

En paral·lel, el Mercè Arts de Carrer aposta per combinar la creació contemporània amb les activitats més tradicionals i organitza més de 400 funcions i espectacles on hi participaran 115 companyies, la majoria catalanes, però també de tots els racons del món. El director dels actes tradicionals de la Mercè, Xavier Cordomí, ha avançat que les festes seran un “homenatge a tots els col·lectius de cultura popular i tradicional” que l’any passat no van poder sortir a celebrar-les.

El passeig de Gràcia al centre

L’epicentre de les festes serà el passeig de Gràcia, que el dia 24 serà un gran espai de reivindicació de la cultura popular de Barcelona amb una mostra de gegants, capgrossos i castellers i una cavalcada i el tradicional correfoc, que enguany serà estàtic per evitar aglomeracions. El Parc de la Ciutadella tornarà a tenir molt protagonisme i acollirà actuacions artístiques de dansa, bastoners, sardanes i corals.

Pel que fa al toc d’inici, que es recupera amb aforament restringit, homenatjarà Jordi Fàbregas, una icona de la música tradicional que presentarà una peça que va compondre quan tenia 14 anys. A més, el toc d’inici tindrà 19 melodies, recuperarà els bastoners i els falcons i estrenarà una nova coreografia dels esbarts.

Barreja de tradició i innovació

El Mercè Arts de Carrer oferirà més funcions i combinarà les obres contemporànies amb les activitats tradicionals per portar la dansa, el teatre, el circ i l’art urbà a tota la ciutat. La directora artística del MAC, Marta Almirall, ha explicat que les festes de la Mercè combinen tradició, música i Mercè Arts de Carrer: “Ha arribat el moment de trobar-nos”, ha dit. A més del parc de la Ciutadella, el MAC visitarà el Turó de la Peira, el Jardí dels Drets Humans, el Palauet Albéniz, el Castell de Montjuïc o el Parc de la Trinitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sidralista a setembre 13, 2021 | 19:49
    Sidralista setembre 13, 2021 | 19:49
    Quina casualitat que de 23 espais on es faran les activitats ( per tot Barcelona, segons l’ajuntament), no n’hi hagi cap a Gràcia, Sarrià Sant Gervasi ni Les Corts, curiosament els districtes on comuns i socialistes treuen pitjor resultats. D’això s’en diu procurar per tothom, però primer pels meus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa