Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Mercè 2021 reivindicarà la cultura popular amb més de 500 activitats
  • CA

Les Festes de la Mercè 2021, que tindran lloc del 23 al 26 de setembre, reivindicaran la cultura popular i tradicional barcelonina en el segon any de celebració entre restriccions sanitàries per la pandèmia de Covid-19. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avançat que seran unes festes “molt semblants a les de l’any passat” pel context sanitari, que obligarà a que els més de 500 actes previstos siguin amb aforament limitat i cita prèvia.

“Estem molt contentes de mantenir la Mercè malgrat les dificultats”, ha dit Colau durant la celebració. “Serà una celebració de la cultura, la ciutat i els seus barris amb protagonisme per la cultura popular i tradicional, un dels sectors que més ha patit durant la pandèmia”. L’alcaldessa ha explicat que més de 200 entitats de la ciutat participaran de les festes. Es tracta d’una celebració especial, ja que la Mercè celebra el seu 150 aniversari.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presenta el cartell de La Mercè / ACN

L’activista veïnal Custodia Moreno serà l’encarregada de fer el pregó de la Mercè el dia 23, que tindrà un cartell dissenyat per la il·lustradora francesa establerta a Barcelona Malika Favre. El dia 24 colles de gegants, de castells i de diables participaran en una cavalcada pel passeig de Gràcia, entre els carrers Diputació i Rosselló. Com en anys anteriors, els actes seran descentralitzats a 23 escenaris repartits per la ciutat per portar les festes a tots els districtes i evitar aglomeracions.

Un miler d’artistes

Segons ha explicat l’Ajuntament de Barcelona, els més de 500 actes comptaran amb la participació de 200 entitats barcelonines, 110 companyies artístiques i 114 formacions musicals que portaran als carrers més d’un miler d’artistes per donar forma a un programa “extens i divers” que es presentarà en els pròxims dies. L’Havana tornarà a ser la ciutat convidada amb un centenar d’artistes després que l’any passat no pogués participar per la pandèmia.

Les reserves per assistir a les activitats s’obriran al públic el 14 de setembre pels festivals BAm i Acció Cultura Viva; el dia 15 per la Mercè Música; i el 16 per les activitats tradicionals i el Mercè Arts de Carrer. Els espectacles musicals permetran un màxim de dues entrades per reserva i les activitats tradicionals i de carrer, de fins a tres entrades. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa