Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’activista veïnal Custodia Moreno serà la pregonera de la Mercè
  • CA

L’activista veïnal Custodia Moreno serà la pregonera de la Mercè. Moreno, que va arribar a Barcelona a finals dels anys 40, serà l’encarregada de llegir un pregó que no deixarà indiferent a ningú. “Les meves paraules agradaran més o menys, però estaran plenes d’estima per aquesta ciutat i aquest país que l’any 47, quan vaig arribar, em van robar el cor”, ha dit durant la presentació de la festa.

“Mentiria si no digués que en alguna altra ocasió havien pensat en mi per fer algun acte, però mai hauria imaginat que seria la pregonera de la ciutat”, ha reconegut. “És una gran responsabilitat que em fa trontollar una mica, ja que arribar en un moment que per edat ja estava una mica de retirada, però em fa molta il·lusió”, ha assegurat.

Moreno va ser una de les activistes veïnals que va liderar la lluita per dignificar les condicions de vida i l’habitatge a les barraques del Carmel, des d’on va reivindicar la instal·lació de serveis bàsics com l’enllumenat, el clavegueram o l’aigua corrent. L’any 2016 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona per la seva trajectòria.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a setembre 01, 2021 | 12:53
    amb comu no podem setembre 01, 2021 | 12:53
    la frau kolau, hauria d'aprendre i molt de Custodia Moreno, perquè la kolau, deia que tenia principis, però alhora de la veritat, se'ls va vendre als feixistes, acceptar els vots del feixista manuel vals, per continuar com a alcaldessa, quan havia perdut les eleccions
  2. Icona del comentari de: Anònim a setembre 01, 2021 | 21:25
    Anònim setembre 01, 2021 | 21:25
    Si l'ha triat la Colau, ja hi podeu pujar de peus que el pregó serà en la llengua dels castellans. Excepte aclariment previ en contra, m'estalviaré el pregó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa