Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les Festes de Gràcia mantenen el concurs de carrers guarnits aquest 2022
  • CA

Fumata blanca per mantenir una de les icones de les Festes de Gràcia. El tradicional Concurs de Carrers Guarnits se celebrarà aquest 2022 en el seu format habitual i finalment no es modificarà ni s’eliminarà, dues de les opcions que els participants tenien sobre la taula. La decisió s’ha pres a través d’una consulta entre els membres del patronat de la Fundació Festa Major de Gràcia, que agrupa tant les comissions com els patrons físics de la popular celebració.

Cal recordar que, tal com es va anunciar el passat mes de maig, la votació comptava amb tres opcions diferents per a la celebració del certamen de guarnits d’enguany: fer el concurs com es feia fins al 2019 amb els 24 carrers ordenats en un rànquing; la segona, fer el concurs reformant-lo amb l’elaboració d’un rànquing només amb els deu primers i amb mencions especials per a la resta, com es va fer l’any passat; i la tercera, no fer cap mena de concurs i abandonar aquesta tradició.

Un resultat clar

Segons explica el patronat en un comunicat, la consulta ha tingut un resultat clar i la majoria dels participants s’han decantat per la primera de les opcions, apostant per la continuïtat del certamen tal com s’havia fet fins a l’esclat de la pandèmia del coronavirus. “El comitè de direcció es valora positivament aquest procés de consulta entre els diferents agents implicats al patronat, creant d’aquesta manera un espai de reflexió i debat intern a les comissions i al patronat en el moment en què s’enceta una nova etapa després de dos anys d’activitat sota mínims a causa de la pandèmia”, conclou la nota de premsa.

El possible adeu al concurs dels carrers guarnits va ser una de les propostes que va posar sobre la taula el nou comitè directiu que va prendre possessió de la Fundació el passat mes de març, donant d’aquesta manera peu a un debat que des d’algunes comissions feia temps que es demanava per tal de revisar el format del certamen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa