Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenca la Festa del Roser per reivindicar les flors de la Rambla
  • CA

La 61a edició de la Festa del Roser, organitzada per l’associació de comerciants Amics de la Rambla, comença aquest divendres per omplir la Rambla d’activitats culturals, de lleure i decoracions a espais i edificis, com el Palau Moja o el Palau de la Virreina. Les protagonistes seran les flors i la seva tradició florista, tradició emblemàtica d’aquest punt del cor de Barcelona. Una de les decoracions més destacables és l’arc floral de la Rambla de Canaletes, que durant els pròxims dies donarà la benvinguda a totes les persones que visitin la Rambla. L’esdeveniment durarà fins al pròxim 12 d’octubre.

La festa ha arrencat aquesta tarda al Teatre Poliorama amb el pregó, que ha estat a càrrec de l’actriu i cantant Lloll Bertran. Una de les parts més importants ha arribat quan Bertran ha parlat de la reforma de la Rambla, que va començar aquest dilluns. Entre altres, ha fet referència al temps que es preveu que durarà. “Estarà enllestida el segle vinent”, ha dit. Paral·lelament, també ha ironitzat sobre la gran quantitat de turistes que visiten la ciutat: “Poseu un ciri a Santa Eulàlia perquè no hi hagi tants turistes i es parli català”. En aquest sentit, ha insistit que cal que es posin límits al turisme. La idea inicial era fer el pregó des del balcó de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, però la pluja ho ha impedit.

“Els floristes són la identitat principal del passeig

D’altra banda, durant l’inici de la festa també s’ha pronunciat el president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, recordant que és una “festa per reivindicar la flor perquè creiem que els floristes són la identitat principal del passeig. No es pot imaginar una Rambla sense flor”.

Pel que fa a la reforma de la Rambla, Villar va criticar fa uns dies a betevé el seu temps de durada. Va emplaçar els grups municipals que s’acceleri el temps d’aquesta reforma. Va insistir que cal evitar que “s’acabi abans la Sagrada Família que la reforma de la Rambla”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa