Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Festa Major de Gràcia escull cartell per a la seva edició més incerta
  • CA

La Fundació Festa Major de Gràcia ha triat el cartell de les festes d’enguany, que preveu celebrar igualment entre el 15 i el 21 d’agost a pesar de les restriccions per l’epidèmia. Com ha avançat el TOT Barcelona, l’organització ja compta que no podran haver-hi concerts i s’hauran d’adaptar molt les activitats al carrer per evitar aglomeracions, però no renuncia a guarnir igualment els carrers encara que sigui amb més senzillesa que habitualment. 

El cartell guanyador de 2020 és obra de Sergi Solans i mostra l’entramat urbanístic de l’antiga vila, amb el campanar al mig. S’havien presentat més de 80 propostes al concurs. A cada racó del disseny guanyador es pot veure activitat, música, decoracions i cultura popular. També s’hi veuen reflectides les diferents mirades dels celebrants: els festers, la família que passeja veient els carrers guarnits, la veïna que decora el seu balcó i els joves que van al concert. L’organització diu que treballa colze a colze amb les autoritats per oferir la millor festa “per aportar il·lusió i oxigen a la societat civil gracienca després de mesos de confinament estricte”.

Cartell de la Festa Major de Gràcia 2020 / Sergi Solans

Cartell de la Festa Major de Gràcia 2020 / Sergi Solans

L’elecció es va fer a través d’un directe del canal de Youtube de la fundació. El canvi de bases en el concurs recupera el nom original de ‘Festa Major de Gràcia’ en lloc d’utilitzar l’eslògan La Festa, Gràcia!, com ho portava fent en les darreres dècades. El jurat, format per persones provinents del món de l’art, el disseny, la il·lustració i les comissions de festa major van triar les 15 obres finalistes, d’entre les quals hi ha el podi guanyador: el primer premi per a Sergi Solans, el segon per a Tresa Calvó i el tercer per a Albert Roura.

El conjunt de les 15 obres ha estat escollit pel jurat per destacar les propostes més innovadores i que més sobresortien destacant el disseny, el concepte, la tipografia, l’artesania, i la distribució d’elements en l’espai, entre altres conceptes. De les 15 obres finalistes, 10 han estat realitzades per dones.

Més notícies
Gràcia desafia el coronavirus i prepara la festa major sense concerts però amb guarnits
Notícia: Gràcia desafia el coronavirus i prepara la festa major sense concerts però amb guarnits
Comparteix
La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia assegura que aquesta edició, si no hi ha una catàstrofe sanitària que ho eviti, tindrà una programació més "veïnal i espontània"
Barcelona s’encamina cap a unes festes de la Mercè “en confinament”
Notícia: Barcelona s’encamina cap a unes festes de la Mercè “en confinament”
Comparteix
El tinent d'alcaldia de Cultura, Joan Subirats, diu que serà una edició "especial"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa