Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Fàtima’, un viatge als inferns des del Teatre Lliure

Els misteris del cervell, el prodigi dels records, la vilesa, la innocència i la soledat, tot plegat, ambientat al Raval de Barcelona. Aquesta és la proposta de Fàtima, un text de Jordi Prat i Coll que s’endinsa en el funcionament del cervell humà, els misteris del seu engranatge i les normes morals o ideològiques en regeixen el funcionament. Una producció pròpia del Teatre Lliure que es podrà veure entre el 29 de setembre i el 23 d’octubre.

Viatge a l’infern des de Ciutat Vella

Fàtima és la història d’una noia que inicia un camí sense retorn que s’endinsa en els inferns del nostre temps sense sortir de Ciutat Vella. Els carrers del Raval són l’escenari d’una reflexió sobre la innocència i la vanitat del nostre món, en la qual no falta la poesia ni un cert caràcter oníric. Un text construït amb frases breus disparades contra un públic que s’enfronta a una realitat crua i violenta que ens parla de la naturalesa, fràgil i incomprensible, de l’ésser humà.

Un moment de l’obra Fàtima SÍLVIA POCH

Un espectacle en coproducció amb el Grec 2022 Festival de Barcelona i en col·laboració amb Arola Editors. Com a director i dramaturg, Jordi Prat i Coll ha estat guardonat entre altres amb el Premi Teatre Barcelona al millor musical 2017 per Requiem for Evita i el Premi de la Crítica 2021 al text i a l’espectacle petit format per M’hauríeu de pagar. Als escenaris del Lliure n’hem pogut veure De quan somiava (2013), Una còpia (2007) o Eva Perón (2004).

Què diu l’autor de Fàtima?

“Vaig escriure aquesta obra com un impuls. Un impuls per parlar dels misteris del cervell. De què hi passa en certs caps impenetrables penetrats per ves a saber què. De cervells adulterats que no entenem, però que tenen les seves ideològiques morals i que no estan exempts, evidentment, d’emotivitat”, argumenta en Jordi Prat i Coll.

Aposta per les produccions pròpies

La temporada 2022-2023 al Teatre Lliure arriba amb propostes nacionals i internacionals i amb una aposta clara per les produccions pròpies. “Volem un Lliure que transiti entre espais: dels humans als físics, dels digitals als imaginaris. Un Lliure que imaginem sense límits. Com a espai de trobada artística i suma d’interpretacions que vertebren la realitat d’avui. Com a espai que tocarà aspectes universals, com ara la maternitat, la malaltia, la família, l’ús del planeta, la voluntat de viure, la resistència, la supervivència o la resiliència”, diu el director del Lliure, Juan Carlos Martel Bayod.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa