Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Com has passat el Nadal?
  • CA

Ja ha passat Nadal. Un any més, marcat per la pandèmia. Aquest cop, per l’augment explosiu de casos a Barcelona i Catalunya i xifres rècord d’infeccions en un sol dia. Davant d’aquesta situació, les autoritats sanitàries, encapçalades pel departament de Salut de la Generalitat que presideix el conseller Josep Maria Argimon han decretat el confinament nocturn d’1 hora a 6 hores de la matinada en municipis que superin els 250 casos per cada 100.000 habitants en els darrers set dies, reducció de les trobades a un màxim de 10 persones, el tancament de l’oci nocturn i la reducció d’aforament en restauració, cultura, comerços, gimnasos i actes religiosos. A més, el govern espanyol també ha decretat el retorn de la mascareta obligatòria en exteriors, sense importar si es compleixen les mesures de seguretat com el compliment d’un metre i mig de separació entre persones.

Amb aquest escenari, molta gent ha hagut d’adaptar els àpats de Nadal. Alguns han apostat per cancel·lar tots aquells sopars que tenien un aforament superior a les 10 persones, d’altres han preferit restringir-los només a la família, alguns més han inclòs alguna amistat, més enllà de la família nuclear i, alguns desafortunats, s’han quedat sense Nadal perquè han donat positiu per Covid-19 i han hagut de seguir el protocol per evitar l’expansió del virus i s’han hagut de confinar.

Supersurvey

Rafa Nadal, un dels desafortunats

Un dels qui ha tingut mala sort ha estat el tenista balear Rafa Nadal. El passat 20 de desembre va fer una piulada a Twitter on explicava que s’havia contagiat de la Covid-19 després de disputar un torneig a Abu Dhabi i d’haver sopat amb el rei emèrit fugat de la justícia, Joan Carles I. “Volia anunciar-vos que en el meu retorn a casa després de disputar el torneig d’Abu Dhabi, he donat positiu per COVID en la prova PCR que se m’ha realitzat en tornar a Espanya”, va ser el breu comunicat que va fer el tenista. I vosaltres, com heu celebrat el Nadal?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa