Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rècord de positius a Barcelona en tota la pandèmia a les portes de Nadal
  • CA

L’explosió de casos de coronavirus a Barcelona és una evidència. Les dades ho demostren. A la ciutat s’han diagnosticat 3.192 positius aquest dimarts, l’últim dia amb dades disponibles, segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Aquesta xifra és la més alta en tota la pandèmia i es produeix just a les portes de Nadal, quan milers de famílies es retrobaran per compartir aquests àpats de finals d’any.

Per evitar que la situació encara sigui pitjor, la Generalitat ha decretat el toc de queda entre 1 hora de la matinada i les 6 h en municipis de més de 10.000 habitants que superin una incidència de 250 casos per cada 100.000 habitants en els darrers set dies, la limitació de reunions d’un màxim de 10 persones, el tancament de l’oci nocturn, la reducció de les taules a la restauració a la meitat a l’interior de l’establiment i el 70% d’aforament a comerços, gimnasos i actes religiosos.

Aquestes xifres tan dolentes no es veien des del passat 12 de juliol, quan es van detectar 2.968 persones infectades per la Covid-19 a la capital, segons l’ASPB. Ara, el 66% dels positius han estat diagnosticats mitjançant un test d’antígens (2.105), mentre que una minoria s’han realitzat proves PCR (1.087). “El rècord és a tot Catalunya, de fa dies, no només a Barcelona”, expliquen fonts de l’Ajuntament de Barcelona.

Augment del 600% en un mes

Setmana rere setmana la pandèmia ha premut l’accelerador i s’ha enfilat fins a un 600% en només un mes. Segons les últimes dades de l’ASPB, que es van actualitzant constantment, la tercera setmana de novembre es van detectar 1.365 positius a la ciutat; ara 8.871. Això suposa, en concret, una evolució del 649,89%. Aquest desembre l’edat de la major part dels infectats ronda entre els 25 i els 35 anys. De fet, gairebé quatre de cada 10 infeccions es detecten a aquest grup poblacional. Quant als majors de 65 anys, suposen menys del 10% dels casos a la ciutat de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa