Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els millors plans de Sant Joan a Barcelona
  • CA

La nit de Sant Joan d’enguany serà excepcional. Les xarxes socials de les entitats i grups de foc de la ciutat s’ompliran d’activitats per celebrar la nit més curta de l’any: concursos, tallers, concerts en línia, exposicions… Recollim diverses propostes per a què tothom trobi el seu pla ideal per la primera festa permesa després de dos mesos de cancel·lacions pel coronavirus.

La Flama del Canigó, un foc amb més de cinquanta anys d’història

La Flama del Canigó és un dels rituals més distintius de la revetlla. És rebuda per parts dels Gegants de la ciutat, els Capgrossos Macers i l’Àliga de la ciutat. Enguany, de manera excepcional, la rebuda de la flama es farà a la plaça del Rei i només hi podran accedir les colles de foc de la ciutat, amb invitació prèvia. Tot i així, l’acte serà retransmès en directe pel Facebook de Cultura Popular Barcelona.

La rebuda començarà amb un concert de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, el primer després del confinament. Després de l’encesa del peveter, els representats de cada barri aniran pujant a l’escenari per agafar el foc que encendrà les fogueres de tota la ciutat.

Una revetlla amb música online

L’altre gran acte de la nit és La (Tele) Revetlla Folk al C.A.T, una revetlla alternativa en digital amb la música folk de Aires del Montseny, La Portàtil FM i l’Orquestra Trama. Prèviament, els Diables de La Vella de Gràcia, La Malèfica del Coll i La Diabòlica de Gràcia posaran la nota de foc a la vetllada. L’acte es podrà seguir a partir de les 22.00 hores del dia 23 de juny per mitjà dels canals de Youtube de Cultura Popular Barcelona i del Tradicionàrius.

A més, a Horta-Guinardó el dimarts 23 a les 19.00 hores hi haurà un sessió de DJ des del Casal de Can Travi a càrrec del Dj Karmelas. L’acte està organitzat per Cultura Confitada d’Hota-Guinardó (CC Carmel, CC Casa Groga i CC Teixonera). El barri de Sant Andreu també gaudirà de la revetlla a distància a càrrec del DJ George Gee. La Comissió de Festes a la Sagrega organitza una sessió de música en directe a les 23.00 hores del 23 fins a les 2.00 hores del matí.

Què fas per Sant Joan?

La fotografia esdevé una de les activitats clau d’aquest any. A Ciutat Vella es farà a les 18.00 hores d’aquest dimarts La foguera confinada del Raval. L’activitat consistirà en la creació d’una foguera amb imatges d’altres anys i està organitzada per l’Institut de Promoció de Cultura Popular, comissió de foc del Raval.

A Sarrià-Sant Gervasi fins el 23 de juny es fa el concurs de fotografia a Instagram, organitzat pels Diables infantils de Sarrià, CC Casa Orlandai i Associacions de veïns de Sarrià. Tothom qui participi haurà de guarnir el balcó amb motius de Sant Joan i penjar la foto amb l’etiqueta #RevetllaFase3.

Nou Barris també ha tingut el seu projecte de fotografies personal organitzat per CC Can Verdaguer. Del 22 al 28 de juny els veïns poden participar en un programa de recull de fotografies anomenat Moments pel desconfiment.

Fes-te una selfie als comerços de la Sagrera i entra al sorteig de productes dels Focs de Sant Joan. Del 15 al 24 de juny els andreuencs poden participar en aquesta iniciativa dels Diables i Gegants de la Sagrera, Drac i Associacions de Comerciants Sagrera Activa.

Així mateix, Sant Andreu també tindrà una exposició d’obres del grup de Pintors de Sant Andreu seguint el tema La revetlla de Sant Joan. Es farà en línia entre el 23 i el 30 de juny, al perfil de de Facebook i Instagram del CC Sant Andreu

Foc i tradicions

Per Sant Joan, neix el cicle Foc i tradicions a Sant Andreu del 19 al 26 de juny. Des del Casal del barri del Congrés i els Indians, la SCE la Lira i el Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu de Palomar ‘Can Galta Cremat’ han preparat una campanya per la revetlla.

La iniciativa es tracta de quatre càpsules de vídeo on diferents persones relacionades amb la festa del foc explicaran l’evolució, la implementació, els costums i les tradicions d’aquesta nit màgica. Els vídeos es podran veure al Facebook de Can Calta, entre d’altres xarxes socials.

El dijous 25 de juny arriba Diables, festa i foc a càrrec de la Satànica de Sant Andreu i el divendres 26 de juny Foc i dona, a càrrec de Cristina Velasco i Marga Arregui, de la Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona.

Sant Joan sense fogueres

Barcelona viurà una revetlla de Sant Joan casolana i en petit comitè. Enguany les celebracions de la nit més curta de l’any s’hauran d’adequar a les recomanacions de les autoritats sanitàries i a la normativa vigent durant la fase de desescalada. L’Ajuntament de Barcelona ha decidit prohibir les revetlles massives i només es permetran les activitats que garanteixin el compliment de les distàncies de seguretat.

La gran novetat d’aquest any serà la prohibició de les fogueres. Només es permetran els foguerons, sempre que estigui encerclats degudament i ocupin com a màxim 1 metre quadrat, i amb un aforament reduït i controlat.

L’altra mesura serà el tancament de les platges, que quedaran clausurades a les 20.00 hores de la nit del 23 i no es reobriran fins a les 10.00 del matí següent. A més, també es tancaran tots els parcs a partir de les 14.00 hores del 23 i fins al dia següent, que obriran en l’horari habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa