Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Cinemes Texas, prop de ressorgir gràcies a una iniciativa privada
  • CA

Dos anys després d’anunciar el tancament definitiu, els Cinemes Texas veuen una llum a l’horitzó: l’espai del carrer de Bailèn 205 podria reobrir amb una doble oferta que combinaria teatre i cinema. Tal i com ha confirmat L’Independent de Gràcia, es tracta d’una iniciativa privada que té el vistiplau municipal. Fonts del consistori han detallat que l’espai teatral ocuparia les antigues sales 1 i 2 dels Cinemes Texas i portaria el nom de Teatre Espai Texas.

L’objectiu és que sigui un espai d’exhibició però també de producció, posant èmfasi en propostes contemporànies, inèdites i en català, però també volen incloure programació amb humor, teatre de proximitat, pòdcasting, i teatre infantil i familiar, entre d’altres. De moment, segons fonts municipals, el projecte ja ha rebut una subvenció de 18.200 euros de Barcelona Activa atès que ha estat inclòs al pla Amunt persianes, que promou el consistori per reduir els locals comercials buits.

Tot el suport des del consistori

Jordi Martí, tinent d’alcalde de Cultura, ha admès que l’Ajuntament “veu amb molt bons ulls” la resurrecció dels Texas, de tal manera que el consistori ja està treballant per tal que l’espai rebi una ajuda del Consorci del Pla de Rehabilitació i Equipaments de Teatre de Barcelona. “Estarem al seu costat perquè pugui reobrir i tornar a funcionar com a punt cultural de Gràcia”. Martí ha anunciat que la productora Isona Passola i Ana Rosa Cisquella, actriu i productora de Dagoll Dagom, són les promotores de la iniciativa.

Sis anys en funcionament

Els Texas van obrir les portes el 2014 al districte de Gràcia sota l’impuls del cineasta Ventura Pons, amb la idea d’oferir reestrenes en versió original a preus populars i, de fet, el 2016 Europe Cinemas li van atorgar el premi al millor cinema de l’estat espanyol.

Malgrat tenir el suport dels veïns, el teixit comercial i el públic, els problemes financers derivats de la Covid-19 en van precipitar el tancament. La decisió va mobilitzar la ciutadana fins el punt que la plataforma veïnal Salvem el Texas va aconseguir milers de signatures per mirar de preservar aquest espai cultural, que ara recupera l’esperança.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Montserrat Olivella a març 05, 2023 | 15:15
    Montserrat Olivella març 05, 2023 | 15:15
    Seria un gran projecte pel barri. Era un lloc increible on hi anaves en qualsevol moment. Sempre en VO. I a preus med q asequibles. Tenir un teatre mes a Barcelona, on les obres duren massa poc, tambe seria un gran progres. Esperarem amb il.lusio!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa