Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 200 afectats pel cas del Teatre Apolo acusen d’estafa els gestors

El cas dels impagaments per part de la gestora del Teatre Apolo és cada vegada més gran. La xifra a deure ja és d’entre 2 i 3 milions, segons reclamen les diferents causes obertes de les prop de 200 persones i empreses afectades. Ho ha explicat en roda de premsa l’exdirector artístic de la sala, Ricard Reguant, tot acusant els membres de l’empresa Ethika Global de ser uns “estafadors professionals”, recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN). En la mateixa línia, l’advocat d’alguns dels demandats, Miquel Mitjans, ha destacat la sorpresa perquè els gestors no hagin presentat un concurs de creditors, tenint en compte el volum de casos i la xifra reclamada.

També ha plantejat la proposta que la fiscalia hi intervingui d’ofici. “No tenien ni intenció [de tenir un recorregut] ni solvència” i “hi ha proves evidents”, ha etzibat Mitjans. Les irregularitats que denuncien els actors, músics, productors i treballadors són de tota índole. Contractes que no s’ajustaven a les hores que corresponien, altes a la Seguretat Social no formalitzades, manca de pagaments i, en els pitjors dels casos, pagarés sense fons, han apuntat aquest matí els damnificats.

Pilotes fora de l’empresa

Ara, sense cap pista sobre quan es reactivarà l’activitat de la sala, Ricard Reguant ha avisat que hi ha empreses que estarien interessades a substituir l’actual gestora. “Dues de Madrid i una d’aquí”, ha concretat, basant-se en una conversa amb el propietari de l’Apolo, un empresa israelià. Segons aquesta comunicació, la propietat voldria seguir endavant amb el projecte del teatre amb uns altres gestors. 

Tot al contrari, Ethika Global va emetre un comunicat la setmana passada en què s’hi posaven de cara per sanejar la situació econòmica tot i titllar-la de “delicada”. En aquell mateix text, es llançava la pilota al terrat de Reguant i se l’acusava de ser responsable de la mala gestió en el període en què va fer de director del teatre, entre 2017 i el desembre de 2018. Una versió que contradiu totalment les acusacions de l’exdirector artístic, que assegura que va amenaçar amb plegar si no se saldaven els comptes pendents amb alguns dels damnificats. 

En l’acte públic d’aquest matí, el col·lectiu d’artistes, tècnics i empreses proveïdores han facilitat alguns detalls de les quantitats reclamades. A la producció de Sherlock Holmes se li deuen 20.000 euros; a la companyia Tropicana, 70.000 més; 94.000 a ‘La Maña’ per quedar-se sense la liquidació del que era el seu espectacle de comiat dels escenaris, Un reencuentro inolvidable. I el mateix Reguant arriba a demanar-ne 100.000. Fins i tot el director de la SGAE Catalunya, Ramon Muntaner, hi forma part. Avisa que Ethika Global deu 140.000 euros a l’entitat en concepte dels drets d’autor generats als espectacles. 

Més notícies

El futur del Teatre Apolo, en l’aire

Notícia: El futur del Teatre Apolo, en l’aire
Comparteix
L'empresa que gestiona la sala hauria anunciat als treballadors que els acomiadarà
Notícia: El futur del Teatre Apolo, en l’aire - Mobile
La venta de roses al carrer durant la diada de Sant Jordi exigeix permisos municipals / Jordi Play

L’estafa de les roses de Sant Jordi: fins a 600 euros per un permís gratuït

Notícia: L’estafa de les roses de Sant Jordi: fins a 600 euros per un permís gratuït
Comparteix
​La Guàrdia Urbana investiga dos joves de 19 anys que van demanar les llicències, que són gratuïtes, i les van revendre per internet
Notícia: L’estafa de les roses de Sant Jordi: fins a 600 euros per un permís gratuït - Mobile

Detenen 20 persones a Barcelona per estafes online en la compravenda de vehicles

Notícia: Detenen 20 persones a Barcelona per estafes online en la compravenda de vehicles
Comparteix
La banda penjava ofertes falses de cotxes a un preu molt baix i desapareixia després d'haver cobrat una paga i senyal
Notícia: Detenen 20 persones a Barcelona per estafes online en la compravenda de vehicles - Mobile

Nou comentari

Comparteix