El Govern trasllada a l’Arquebisbat que no podrà celebrar actes de més de 100 persones

La nova mesura és la reacció al polèmic acte de la Sagrada Família, que va aplegar 600 persones

Les reaccions al polèmic acte de 600 persones a la Sagrada Família del passat cap de setmana encara cuegen. Avui, de fet, s’han reunit la consellera de Justícia del govern català, Ester Capella, i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i s’han comunicat noves mesures com a conseqüencia d’aquella demostració de força de convocatòria eclesiàstica. La representant del govern de la Generalitat ha transmès a Omella que “en les properes hores” es restringirà “a un màxim de 100 el nombre de persones que poden assistir a qualsevol esdeveniment religiós”, ha informat l’Arquebisbat de Barcelona en un comunicat. Aquest nou topall se sumarà a la limitació de l’aforament del 30% en espais religiosos.

L’Església barcelonina considera que tots dos interlocutors a la reunió “han coincidit que cal prendre totes les mesures necessàries per protegir la salut de la ciutadania” alhora que es busca l’equilibri amb “garantir el dret fonamental a la llibertat religiosa i de culte”. En aquest sentit, per restaurar alguns ponts que s’han tensionat els últims dies, Capella i Omella han convingut que “cal intensificar la comunicació entre el Govern i els representants de totes les religions“. Abans d’arribar a la reunió d’avui, de fet, l’Arquebisbat havia emès una disculpa per a aquelles persones que s’haguessin sentit ferides però mantenia que l’acte es va celebrar dins de la legalitat.

Comentaris

  Peter smich 10/11/2020 8:37 pm
  Les haurien de tancar totes les esglésies, igual que els bars i restaurants, qui vulgui parlar amb deus de l'espai, a casa seva.
   Y tú podrías hablar en Twitter con los hpsmde tus muertos. 10/11/2020 9:07 pm
   Ni la más mínima duda de que eres un "pata negra" supremacista ; eso sí, totalmente descerebrado.
    Peter smich 10/11/2020 9:50 pm
    Llegeix l'antic testament, de la bíblia i veuràs els funamens de la religió catòlica, que és la verdadera paraula de DÉU. NO donaràs culta a res, ni cap imatge de pedra, fusta, només a ell, això va dir-li Déu a. Moisès, a hi sigues bon cristià, i no diguis ximpleries,

Nou comentari