Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les discoteques se situen com les “víctimes” de la inseguretat davant les amenaces de tancament
  • CA

Les discoteques no són les “culpables” de la inseguretat a Barcelona, sinó que en són les “víctimes”. És la protesta que ha fet pública aquest matí la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON) com a resposta a l’anunci de tancar els establiments d’Opum, Shoko, Carpe Diem i Pachá que es va fer des de l’Ajuntament la setmana passada. El consistori al·lega que les discoteques no compleixin requisits de seguretat per la manca de sortides d’emergència. A més, està tancant un acord amb l’Estat per donar un nou ús a la zona on estan ubicats els locals d’oci.

[r:1]

El secretari general de la FECALON, Fernando Martínez, ha considerat en una carta oberta dirigida a ciutadans, visitants i polítics que el “problema” no està a l’interior de les discoteques sinó “a la via pública”. “Algú creu que la solució passa per tancar els locals?”, s’ha preguntat. La federació argumenta que a zones de concentració de discoteques com ara Eivissa els furts s’han reduït fins a un 26%. Per això, ha destacat que no hi ha base per relacionar la inseguretat amb oci nocturn i turisme, segons informa l’ACN.

“La nit de Barelona, la que va acollir Bocaccio o el mític Studio 54, s’apaga”, ha deplorat. Martínez ha vinculat l'”ofegament” de l’oci nocturn amb l’excusa de la inseguretat. El secretari general de la federació ha indicat que els empresaris i les associacions de comerciants “han hagut de contractar serveis de vigilància privada per la falta de presència policial per salvaguardar l’ordre i el respecte veïnal”.

Al seu parer, la solució passa per un gran debat de ciutat amb tots els acords, “perquè sense acord no hi ha convivència, i una ciutat sense oci, sense la màgia de la nit, és una ciutat morta”.

Més notícies
Colau fa un nou intent de tancar les discoteques de la Vila Olímpica
Notícia: Colau fa un nou intent de tancar les discoteques de la Vila Olímpica
Comparteix
L'Ajuntament arriba a un acord amb l'Estat per canviar els usos dels locals i també obre expedients sancionadors a tres establiments

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa