Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘De trames i trampes’, contes en família per conèixer la música australiana
  • CA

Busques plans en família divertits i educatius? El Museu Etnològic i de Cultures del Món té un munt de propostes perquè grans i menuts facin viatges a mons desconeguts. Una d’elles, aquest diumenge 24 d’abril, amb dues sessions a les 17h i a les 18h a la seu de Montcada del museu. Es tracta d’una sessió de contes en família amb Ferran Martín, narrador de contes, que amb De trames i trampes ens submergirà en els mons possibles dels paisatges australians.

Els pobles d’Oceania han estat tradicionalment caçadors i recol·lectors, i el coneixement de l’entorn natural, els animals i les plantes, com també les bones relacions entre la gent del grup, han estat cabdals per a la supervivència. En aquest sentit, la música i els contes són transmissors essencials de la seva cultura, de manera que el relat sobre l’origen d’un instrument musical, el didjeridú, del poble tjapukai d’Austràlia, són els ingredients que donen cos a aquest viatge. L’activitat està recomanada per a infants a partir de 4 anys i té un preu d’un euro. La sessió té una durada de 30 minuts i podeu fer la reserva al correu [email protected], per telèfon al 93 25 62 300 o en línia.

I després del conte, un viatge a l’art aborigen?

Aquesta activitat s’emmarca en el cicle d’activitats relacionades amb l’exposició temporal Traços. Pintura aborigen australiana: tradició i contemporaneïtat. Una bona oportunitat per fer també un recorregut per la mostra -fins al 15 de maig- en què s’exhibeixen per primera vegada les importants col·leccions de pintura sobre escorça aborigen australiana que conserva. L’exposició té com a punt de partida una àmplia selecció de pintures sobre escorça d’eucaliptus de les col·leccions que es conserven al museu —una de les millors d’Europa—, fetes al voltant dels anys 1960 i 1970. La proposta museogràfica permet contemplar per primera vegada, i de manera conjunta, 58 pintures sobre escorça d’eucaliptus que Folch i Serra van adquirir en aquests viatges a Austràlia, especialment en el primer. En total, però, aplega 90 obres, fotografies, audiovisuals, àudio i documents, que abasten des dels anys cinquanta del segle XX fins a l’actualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa