Us ha passat mai que la vostra cervesa preferida un dia és exquisida i l’escuma de la copa us porta al paradís, i l’endemà aquesta cervesa no té el mateix gust i l’escuma és testimonial? La clau és el tiratge i no la cervesa! Una cervesa ben tirada i una de mal tirada són dos mons diferents. Un èxit o un fracàs. I és que hi ha tot un ritual que cal respectar, des de la tria de les matèries primeres fins a l’elaboració del producte i la seva presentació al client.

Així ha quedat palès en el primer concurs de tiratge d’Estrella Damm, en què han participat 293 candidats –propietaris de bars, cambrers i també estudiants d’hostaleria- a través de vídeos que han enviat des de l’app Bar Manager. Els deu finalistes han estat sotmesos a una prova final amb un jurat de Damm a l’antiga fàbrica del carrer Rosselló. Una gota vessada, una escuma massa heterogènia, una proporció inadequada…. qualsevol mínim detall ha estat escrutat pels experts del jurat.

Però com es tira la cervesa perfecta? El sommelier de Damm ho ha explicat molt gràficament abans de començar el concurs: “Es fa en dos temps diferents. Primer, comprovar que la copa està perfectament neta, i després, s’obre l’aixeta amb tota la pressió. Omplim la copa ¾ parts i aturem de cop el tirador. El segon servei és clau, obrim un quart i deixem que la crema que es fa reposi fins que la copa quedi completa”. Fàcil? Doncs no. Aconseguir el tiratge perfecte requereix molta experiència, servir milers de copes, tenir molta cura, sense distraccions, que no et tremoli el pols… és, clarament, un art.

El jurat del primer premi de tiratge de cervesa de Damm G.A

I després que cadascun dels deu aspirants hagin fet fins a tres tiratges, el jurat ha emès el veredicte: el millor tirador de cervesa Estrella Damm de Catalunya és Jennifer Tejada, propietària del bar Homer, de Mollet del Vallès, que s’ha endut un premi de 2.000 euros. L’única dona dels deu participants ha aconseguit ser la millor tiradora del país. El segon lloc ha estat pel cuiner Elías Latorre, de Conservas Latorre, amb un premi de 1.000 euros. I el tercer, amb 500 euros de premi, Raul Ruiz, de Nou Suprem.

La convocatòria del concurs es va fer a l’octubre a través de Bar Manager −l’aplicació de serveis per a l’hostaleria que connecta Damm amb els baristes i els professionals del sector−, i per participar, es demanava que gravessin tirant una canya i que pugessin el vídeo a la plataforma del concurs. Bar Manager és una aplicació gratuïta que neix del procés de digitalització de Damm per ser una eina de comunicació entre el fabricant i el client de l’hostaleria.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: De Roquetes vinc a novembre 22, 2021 | 17:53
    De Roquetes vinc novembre 22, 2021 | 17:53
    Mira que be ! Un tirador que es diu Jennifer. No et fot? DAMMasclista
  2. Icona del comentari de: Anònim a novembre 22, 2021 | 18:09
    Anònim novembre 22, 2021 | 18:09
    Cartell: 1er classificat. Masclisme Damm.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa