Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La geganta de Núria Feliu surt de les Cotxeres de Sants

Aquest dissabte la geganta de la cantant santsenca Núria Feliu ha sortit, de la mà d’integrants dels Gegants de Sants, del Centre Cívic Cotxeres de Sants després que morís el passat 22 de juliol. Aquesta icona de la música i del barri de Sants va morir quan tenia 80 anys.

La mort de Feliu va commocionar tota la ciutadania de Barcelona. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar que la cantant tindria una plaça a Sants al seu nom, sense concretar quina seria ni quan seria una realitat. Dies després, però, l’Escamot Feliu es va avançar. Va substituir el nom del carrer de Joan Güell pel de Núria Feliu amb el mètode d’enganxada de cartells que es fa servir a les campanyes electorals. La raó per la qual es va triar aquest carrer és pel passat fosc de Joan Güell. “Joan Güell era un negrer. Posem Núria Feliu a aquest carrer”, van dir des del compte de Twitter l’Escamot Feliu.

Feliu es va implicar molt en les lluites veïnals del barri de Sants

Feliu, nascuda a Sants el 1941, va ser pionera de la Nova Cançó i va promoure la llengua catalana cantant boleros, temes de jazz i èxits nord-americans en català, entre altres. Més enllà de la música, el veïnat del seu barri la recorda per la seva implicació en lluites veïnals que volien convertir-lo en un lloc millor. L’artista va deixar els escenaris el 2005, però no es va retirar dels actes culturals i veïnals fins fa dos anys. A principis del 2021 va patir un ictus que li va deixar seqüeles.

Prova del gran impacte que va tenir Feliu a Sants, Barcelona i Catalunya és que a la capella ardent van assistir més de 1.500 persones, entre les quals hi havia el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa