Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bodegues on encara es pot comprar vi a granel a Barcelona
  • CA

Fa uns quants anys, baixar de casa per anar a comprar vi a granel a la bodega del barri era un fenomen d’allò més comú. Però ara a la ciutat de Barcelona ja queden molt pocs negocis on aquesta pràctica encara sigui possible. De fet, a la capital catalana només han sobreviscut poc més de deu locals on es ven vi o vermut directament de la bota. El nombre de comerços s’ha reduït, però les ganes de la clientela de mantenir aquesta tradició segueixen ben vives. Tal com explicava en David, el propietari de la Bodega Quimet, un dels pocs locals de la ciutat que encara ofereixen aquest servei: “Cada matí a primera hora tenim els clients de sempre que venen a buscar-nos el vi, perquè és clar, on el compraràs?”, i no només els de sempre, sinó que el jovent cada vegada s’hi suma més afegia.

A banda de la Bodega Quimet, aquests són alguns dels altres locals on es pot comprar vi a granel que el pas del temps no ha pogut esborrar:

  • Bodega la Riera: És la bodega cooperativa del barri de Vallcarca que serveix com a punt de trobada veïnal i que avui dia encara manté l’essència tradicional de petit local de barri que serveix vi i vermut a doll. Està ubicada a l’avinguda de Vallcarca, 81, a escassos minuts de la parada Vallcarca de la línia 3 de metro.
  • Bodega Sopena: És una petita bodega del barri del clot, ubicada al carrer del Clot, 55, a pocs metres de l’estació de tren Clot-Aragó. Ofereix vi i vermut a doll acompanyat de diverses tapes com assortiments d’embotits a preus populars.
  • Bodega Sant Miquel: És un local ubicat al carrer del Rosselló, 152, a pocs metros de l’estació de ferrocarrils de Provença. Aquesta bodega de barri es caracteritza per les botes de vi que omplen les parets del local. També ofereixen molta varietat de tapes i aperitius, i acompanyen l’experiència amb música de tant en tant.
  • Bodega Marín: És un petit local ubicat al carrer de Milà i Fontanals, al número 72, al barri de Gràcia, amb més de 125 anys d’història. Ofereix una gran varietat de productes al seu local, però es caracteritza pel vi de les seves botes que decoren tota la sala.
  • Bodega la Palma: És una petita bodega al cor del barri Gòtic, al carrer de la Palma de Sant Just, 7. Aquest negoci té una àmplia oferta gastronòmica, que va des de les típiques tapes fins a una paella de marisc, i ho remata amb els seus mítics vins a doll. S’hi pot arribar amb la línia 4 de metro, baixant a la parada de Jaume I.

Vi a granel, una tradició

L’auge del turisme a la ciutat de Barcelona, entre altres factors, ha propiciat que el comerç de vi a granel hagi disminuït amb el pas del temps. Aquesta tradició, però, està lluitant amb totes les seves forces per quedar-se. I de moment sembla que funciona. A banda dels locals especificats anteriorment, també es pot contribuir a mantenir viva aquesta tradició mil·lenària gràcies a locals com el Celler Duran, al barri de Sants, el Bar Salvatge, al cor del barri de Gràcia, o al Celler de la Ribera. Aquesta manera de comprar el vi també està agafant una forta embranzida en altres punts de Catalunya, sobretot en aquelles comarques on la cultura vinicultora és un pilar fonamental.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Requiem per BCN a març 30, 2023 | 19:53
    Requiem per BCN març 30, 2023 | 19:53
    Crec que en deuen faltar més de les que comenteu. Dieu que hi ha tan sols 10, però per exemple al llistat falta la "Bodega La Cepa de Oro" que venen vins i vermuts a granel i està a de la Mare de Déu de Montserrat, 35, 08024.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa