Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CosmoCaixa s’endinsa al món microscòpic
  • CA

CosmoCaixa s’ha endinsat de ple al món microscòpic i ha estrenat Micràrium, un nou espai permanent dedicat a aquest àmbit. Al Micràrium, situat a la planta -2 de CosmoCaixa, els visitants viuran una experiència completa en què no sols seran observadors, sinó també protagonistes del que veuen a través de microscopis i altres sistemes de magnificació, com ara lupes de mà o lupes binoculars. A més d’examinar els mons mineral, vegetal i animal, els visitants podran ser els protagonistes en observar a través de la lupa parts del seu cos, com la pell o els cabells. L’espai també disposa d’una zona immersiva en què els visitants tindran l’oportunitat d’observar el món com si s’haguessin encongit fins a una escala microscòpica.

Després, a través d’àmbits temàtics coincidents amb la línia argumental de la Sala Univers de CosmoCaixa, aprofundiran en la naturalesa de tot tipus de materials, naturals i artificials, orgànics i inorgànics.

A Kósmos, els visitants podran veure elements del món inert, com la sorra de la platja, minerals, meteorits o fenòmens relacionats amb l’aigua o l’aire. A Evolució I, observaran elements no visibles del món viu, com ara protozous vius, floridures, microalgues, bacteris o pol·len, mentre que a Evolució II veuran éssers vius com ara insectes, larves, microinvertebrats aquàtics o elements del nostre propi cos, com per exemple pell o cabells. Finalment, a Fronteres s’endinsaran en nous materials creats per l’ésser humà com a conseqüència del desenvolupament científic, des de pantalles de mòbil fins a fibres de roba, plàstics o bitllets.

Al llarg de tota l’experiència, que es farà en grups de màxim 30 persones, dividits en els diferents àmbits, CosmoCaixa destaca que és fonamental la figura de l’educador o educadora, que ajudarà els visitants a apassionar-se pel món microscòpic.

El centre ha destacat que el Micràrium és un homenatge als microscopis, que “han estat revolucionant el món de la recerca científica des que es van inventar el 1590 i que han influït, també, en làmbit de l’educació i de la divulgació científica”.

L’espai obra coincidint amb la Setmana Santa

El Micràrium obre les portes al públic familiar coincidint amb la Setmana Santa, durant la qual també s’oferirà un nou programa del Planetari sobre el món microscòpic; una activitat de dansa i geologia; un espectacle de música, poesia i dansa sobre figures geomètriques, i una mostra interactiva sobre aparells primitius que formen part de la història de la imatge impresa.

El director corporatiu de Cultura i Ciència de la Fundació ‘la Caixa’, Ignasi Miró; el director de CosmoCaixa, Valentí Farràs, i l’assessor científic de l’espai, el biòleg i fotògraf científic Rubén Duro, han presentat aquest dimarts aquest espai. El Micràrium està situat a la planta −2 del CosmoCaixa i té 300 metres quadrats.

Més notícies
Imatge d'arxiu del Park Güell
El cap de setmana ideal a Barcelona: 26 i 27 de març
Notícia: El cap de setmana ideal a Barcelona: 26 i 27 de març
Comparteix
Què fer a Barcelona per gaudir del dissabte i diumenge al matí, tarda i nit
Cartell de les festes de Santa Eulàlia / Ajuntament de Barcelona
Aquests són els museus que són gratuïts durant Santa Eulàlia
Notícia: Aquests són els museus que són gratuïts durant Santa Eulàlia
Comparteix
De l'11 al 13 de febrer Barcelona acull la Festa Major d'Hivern amb un grapat d'activitats per a tots els públics
'La cascada' del belga René Magritte al CaixaForum Barcelona / ACN
Jean Paul Gaultier i el cinema, l’art del tatuatge i Magritte, plats forts al CaixaForum
Notícia: Jean Paul Gaultier i el cinema, l’art del tatuatge i Magritte, plats forts al CaixaForum
Comparteix
El CosmoCaixa estrena de la seva banda mostres dedicades a l'inventor Nikola Tesla i al Sol
El CaixaResearch Institute estarà als peus de Collserola, al costat del CosmoCaixa / Ajuntament
Nou centre de recerca en salut als peus de Collserola: neix el CaixaResearch Institute
Notícia: Nou centre de recerca en salut als peus de Collserola: neix el CaixaResearch Institute
Comparteix
La Fundació La Caixa acorda amb l'Ajuntament aixecar un nou edifici en terrenys propers al CosmoCaixa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa