Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
8 consells per allargar la vida de la rosa de Sant Jordi

A Catalunya es vendran entre divendres i diumenge uns sis milions de roses, si fa no fa, el mateix volum que el 2022. Aquesta és la previsió que fa Mercabarna-flor, que comercialitzarà un terç de la previsió de vendes (2 milions). I és que Sant Jordi és el dia de la rosa per excel·lència, acumulant el 30% de les vendes anuals. Però si no anem amb compte, la rosa que ens regalin o que comprem pot ser més efímera del que toca. Per això Mercabarna-flor ofereix una llista de consells que permetran allargar la vida de la rosa entre 10 i 12 dies.

Un botiguer ven roses durant el Sant Jordi de 2022 / Jordi Play
Un botiguer ven roses durant el Sant Jordi de 2022 / Jordi Play

Així doncs, abans de comprar la rosa cal tenir en compte algunes coses, i després també haurem d’estar atents a la cura posterior.

1.      Comprar-les en bon estat: en una floristeria de confiança, perquè saben com conservar-les millor fins al moment de la venda. No aneu amb presses i mireu bé l’estat de la rosa.

2. Tija ben llarga i pètals vius: per saber si una rosa està en bon estat, pessigar on els pètals s’uneixen a la tija i veure si està ferma.

3. Traure-li l’embolcall: per permetre que les flors i la tija respirin millor.

4. Retallar la tija: fer-li un tall transversal d’aproximadament 1 cm, perquè absorbeixi més l’aigua. Repetir el procés cada 2 o 3 dies.

5.      Sense fulles sota l’aigua: la part de la tija que se submergeixi ha d’estar lliure de fulles, ja que aquestes es podreixen i acumulen bacteris en el gerro.

6.       Rentar bé el gerro: amb aigua i sabó i omplir les tres quartes parts.

Posar-la en aigua aviat: l’aigua no ha d’estar freda i millor canviar-la cada 1 o 2 dies.

7. Evitar la calor: les roses prefereixen els llocs frescos de la casa, evitant les finestres assolellades, els corrents d’aire i la calefacció.

8. L’aspirina: a les floristeries venen productes amb nutrients que ajuden a conservar la flor. El mètode casolà és afegir 2 gotetes de lleixiu o mitja aspirina per evitar bacteris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa