Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com aconseguir entrades per anar al teatre a meitat de preu

Aconseguir entrades a meitat de preu qualsevol dia. Sembla una quimera, però és una realitat. Barcelona fa temps que impulsa el last minute, un programa que ofereix anar a veure espectacles amb un 50% de descompte per a sessions que no estan completes el mateix dia de l’espectacle. Cada dia hi ha un seguit de funcions seleccionades amb descompte i l’espectador pot escollir a quina d’aquestes hi vol anar.

Dit això, només queda respondre la gran pregunta: és fàcil obtenir aquestes entrades? Doncs sí. Tal com apunten des de la mateixa web de l’Ajuntament, cal acostar-se el mateix dia del teatre des de 3 hores abans que comenci la sessió a l’Oficina Tiquet Rambles (la Rambla, 99). Per aquest cap diumenge hi ha programades 6 obres amb descompte en teatres com el Poliorama, el Gaudí o la Beckett.

Torna la normalitat

Aquestes ofertes, lluny de ser un intent a la desesperada per aconseguir espectadors, és una iniciativa per apropar el teatre a tots els públics. De fet, els teatres han recuperat gran part del públic d’abans de la pandèmia i han tancat la primera part de la temporada amb força èxit. En total, 1,88 milions de persones s’han assegut a les butaques dels teatres barcelonins, el que suposa un 21% més que el curs passat i un 9% més que la temporada 2018-2019. El gremi celebra una ocupació mitjana, fins al març, del 60,4%, i una facturació 38 punts més alta que fa un any.

La presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Isabel Vidal, celebra que s’hagi “acabat el malson”, i encara el segon tram de la temporada amb l’objectiu de recuperar les gires i els circuits, molt tocats “des de la crisi de 2012”. No és l’únic gran objectiu que queda per al segon tram del curs, quan s’intensificarà els esforços per fer efectiva l’excepció cultural en l’àmbit fiscal, laboral i administratiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa