Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Castell de Montjuïc s’omple de dansa i acrobàcies

El Festival Moujuïc ha tornat a trencar barreres amb una proposta que apropa la dansa i els llenguatges del cos i el moviment a públics poc familiaritzats amb aquestes disciplines, un dels seus principals compromisos. Aquesta tercera edició ha omplert el Castell de Montjuïc d’espectacles de circ, dansa contemporània i fins i tot acrobàcies. Segons explica el tècnic de l’Institut de Cultura de Barcelona i responsable del Castell de Montjuïc, Axel González, són peces artístiques molt breus, de menys de 20 minuts.

González afirma que va escollir-se la dansa i el llenguatge del cos i el moviment com a fil conductor de la cita perquè són una “bona porta d’entrada” i presenten un “discurs accessible” per tota mena de públics. De fet, segons les previsions de l’organització, el festival acollirà prop de 300 persones durant els dos dies que està en marxa, és a dir, avui dissabte 20 de maig i demà, diumenge 21.

Precisament amb l’objectiu de sumar més adeptes a consumir cultura, el certamen ha sortit de les muralles i s’ha endinsat en els barris d’Hostafrancs i la Marina. En concret, s’han fet quatre muntatges en aquestes zones de la ciutat que, segons González, han tingut bona acollida: “Es tracta que la gent conegui el que es fa i acabi venint a aquesta edició o potser la de l’any que ve”, assegura el responsable del Castell.

Una cartellera precisa

La proposta artística que planteja l’esdeveniment està mesurada mil·limètricament per ajudar els nous espectadors en aquesta immersió. “Si aconseguim fer la feina més complexa que és atraure persones que no estan acostumades a consumir cultura, però després les confrontem amb peces per les quals no disposen de recursos suficients per sentir-se còmodes ho tindrem molt difícil per fidelitzar-les”, explica González. En aquest sentit, afegeix que ells no pretenen dir-li al públic com interpretar les obres, sinó “buscar que no es capfiquin i deixar fluir les coses”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa