Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘Cant de la Sibil·la’ del Cor Francesc Valls, per 11è any a la Catedral de Barcelona

El Cor Francesc Valls tornarà a interpretar per onzena vegada consecutiva el Cant de la Sibil·la a la catedral de Barcelona, just abans de la Missa del Gall d’aquesta nit presidida pel cardenal arquebisbe Joan Josep Omella. La novetat d’enguany és que la mezzosoprano Mariona Llobera assumeix el paper de Sibil·la després de 10 anys interpretant-la Eulàlia Fantova. Com acostuma a ser tradició, el Cor encarrega a un autor de prestigi una revisió contemporània del Cant de la Sibil·la. Aquest any se li ha encarregat al compositor igualadí i membre del Cor Francesc Valls, Carles Prat.

La gran novetat és que Mariona Llobera assumeix el paper de Sibil·la per primera vegada. Llobera ha apuntat que coneixia l’estructura i el significat perquè des que van estrenar el Cant fa deus anys, ella formava part del cor. “Intento retrocedir en el temps per explicar com ho devien cantar”. Ha manifestat que és una peça molt especial i es va crear, es diu, l’any 1000 i es cantava sobre la fi de món.

Els llistat de compositors que ja han rebut l’encàrrec per a revisar el Cant de la Sibil·la són Jordi Cervelló, Josep Vila, Vic Nees, Narcís Bonet, Xavier Pagès-Corella, Johan Dujick, Bernat Vivancos , Joan Magrané i l’any passat Josep Soler i Mariona Vila. Així mateix, aquest any el Cor tornarà a interpretar el Liber Generationis de Joan Pau Pujol després que l’any passat va ser reversionat per la compositora Mariona Vila.

El Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la Seu barcelonina l’any 1575. A la Catedral de Barcelona hi va haver una gran tradició de fer el Cant de la Sibil·la la Nit de Nadal i es va representar, almenys en una segona època documentada, del 1481 fins el 1575.

La Sibil·la és un personatge femení vestit a l’antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la ma, anuncia l’Apocalipsi. El Cor de Cambra Francesc Valls el va recuperar l’any 2009 i des d’aleshores el representa de manera ininterrompuda a la Catedral de Barcelona.

El director Pere Lluís Biosca ha explicat que ara no s’està al segle XVI i fan una versió més ornamentada i més moderna. “És una versió que volem viva i no que sigui una reconstrucció exacta perquè no ho serà mai”, ha afegit.

Més notícies

La Sagrada Família il·lumina una de les façanes pel Nadal

Notícia: La Sagrada Família il·lumina una de les façanes pel Nadal
Comparteix
Celebrarà tres espectacles d'uns 15 minuts en què projectarà llums sobre les escultures
Notícia: La Sagrada Família il·lumina una de les façanes pel Nadal - Mobile

La Guàrdia Urbana imposa 194 sancions a discoteques en els controls de cara al Nadal

Notícia: La Guàrdia Urbana imposa 194 sancions a discoteques en els controls de cara al Nadal
Comparteix
Entre les irregularitats destaquen la falta de rètols i l'incompliment dels horaris de tancament
Notícia: La Guàrdia Urbana imposa 194 sancions a discoteques en els controls de cara al Nadal - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa