Ja fa molt de temps que el gelat ha deixat de ser un producte estacional per convertir-se en un imprescindible per a molts i en un habitual a les cartes de restaurants. Si bé és cert que quan ve més de gust és a l’estiu, a la platgeta o al sofà de casa quan no podem suportar la calorada, el gelat, encara més si és artesà, són unes postres de fons d’armari. Per això, a les portes de la Setmana Santa, si us quedeu per Barcelona poden fer un tastet dels millors gelats artesans de la ciutat. Uns en suggerim sis, però segur que al vostre barri en teniu de molt bones per descobrir també!
Bodevici
Presumeixen de tenir el gelat més respectuós amb el medi ambient. “Una marca sostenible de gelats ecològics elaborats artesanalment amb ingredients naturals i de primera qualitat, prioritzant els productes de proximitat i de comerç just”. Tot, a més a més, amb compromís zero waste, és a dir, sense generar residus. Estan al carrer Torrijos, 21, i ofereixen sorbet de gerds, d’orxata, de mango, de maduixes, gelat de xocolata negra amb atzavara, d’avellanes de Reus, festucs, cafè amb llet, coco natural, iogurt de cabra, pomes al forn amb canyella…
Rocambolesc
Amb un establiment a tocar del Liceu, a la Rambla, 51, Rocambolesc té també dos establiments a Girona, dos a Madrid i recentment ha travessat l’oceà Atlàntic per instal·lar-se a Houston. El web “Opinionated About Dining“, el situa en el lloc 37, al costat de tota mena d’establiments gastronòmics del món. Amb el popular xef Jordi Roca, és un imprescindible.
La Valenciana
La gelateria i orxateria La Valenciana és més que centenària. Va obrir portes el 1900, i només per això ja és digna d’elogis. Ara, la quarta generació de la família Cortès manté viva la tradició gelatera i torronera dels seus orígens, Xixona. L’essència de l’artesanal, la cura al detall i un producte de primeríssima qualitat.
Gelaaati di Marco
Al Gòtic, una de les gelateries millor valorades a Barcelona. L’elaboració del gelat està supervisat pel mestre gelater Di Consiglio. El 2014 va entrar al rànquing de les 50 millors gelateries del món segons Dissapore, i l’any següent va rebre el certificat “Eccellenze Italiane”, entre altres guardons. Val la pena provar els seus gelats per comprovar la justícia dels premis.
Delacrem
Amb obrador del passeig de Sant Joan, a l’Eixample, Delacrem introdueix els ‘pozzetti’ a Barcelona, creant un ventall de sabors, propostes clàssiques i de temporada. Tenen un espai petit i càlid on degustar la seva pastisseria artesanal i l’‘affogato’, el gelat ofegat en cafè que ha popularitzat Massimo Pignata, l’artífex de Delacrem.
Tio Che
Orxata, granissats, gelats artesans… Cent anys de vida a la cantonada més dolça de Poblenou (rambla del Poblenou, 44-46). L’orxateria i gelateria ha estat sempre la vida del barri. Gustos tant tradicionals com exòtics i atrevits, totes les fruites que imaginis, propostes amb alcohol, no deixeu d’anar-hi perquè demaneu el que demaneu ho tindran.