Batman ja va profetitzar els ratpenats de la Sagrada Família

El personatge de DC va protagonitzar un còmic al temple de la capital catalana

Aquesta setmana sorprenia la notícia dels nous inquilins de la Sagrada Família. Un estudi de QuiroHabitat del Museu de Ciències Naturals de Granollers, en què ha participat l’Aula Ambiental de la Sagrada Família, ha documentat fins a tres espècies diferents de ratpenats al voltant del temple. En concret, un recompte nocturn el passat juliol va aconseguir registrar 535 sons de ratpenats. Però, pels ratpenats potser no és tant sorpresa, ni pels amants del còmic. Batman, el personatge de còmic, entès sovint com un superheroi, ja va habitar al temple de Barcelona.

Va ser l’any 2014, quan Mark Waid, Diego Olmos i Marta Martínez, amb Jim Lee, van fer viatjar a Barcelona l’alter ego de Bruce Wayne. Un volum de culte, que es va començar a preparar el 2009 i va tenir una segona edició el 2016. “Batman en Barcelona. El caballero del Dragón” passa al voltant de la Diada de Sant Jordi i té l’escena central a la Sagrada Família, que no explica aquest diari per reserva d’espòiler. Precisament, la portada és històrica amb un Batman enfilat a les torres de l’emblemàtic temple.

Batman, però, no és l’únic heroi del còmic que ha visitat la capital catalana. L’any 1984 Tintín va ser un convidat especial. Un saló a la fundació Joan Miró a Montjuïc li va dedicar una exposició al famós periodista belga. De fet ha quedat com una peça de col·leccionista el rètol que va fer Xavier Garcia on Tintín i el capità Haddock eren vestits per un taxi de Barcelona.

Comentaris

    Joan 26/10/2020 11:42 am
    Podríeu posar la versió del còmic en català dic jo, no?

Nou comentari