Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els ratpenats, veïns revelació de la Sagrada Família

La Sagrada Família té uns vigilants nocturns molt especials, els ratpenats. La plaça Gaudí, just davant del temple modernista, s’ha consolidat com un bon hàbitat per a diferents animals, entre elles aquests mamífers insectívors. L’estudi QuiroHabitat del Museu de Ciències Naturals de Granollers, en què ha participat l’Aula Ambiental de la Sagrada Família, ha documentat fins a tres espècies diferents de ratpenats en aquest espais urbà.

Un recompte nocturn el passat juliol va aconseguir registrar 535 sons de ratpenats, informa el districte de l’Eixample. Corresponen a les espècies Pipistrellus pygmaeus, Pipistrel·la comuna i Pipistrellus kuhlii. Dels diferents mostrejos que han fet els autors de l’estudi, la plaça Gaudí és el tercer espai de la ciutat on més activitat han registrat, per darrere del Parc de la Ciutadella i el Parc Güell.

Els ratpenats són molt beneficiosos per als humans, perquè mantenen a ratlla la població de mosquits i redueixen la transmissió de malalties per aquesta via. Poden menjar en un dia fins a un terç del seu pes en insectes. A més els seus excrements són un adob natural per als parcs i jardins que habiten. A Catalunya viuen més de 30 espècies diferents d’aquest animal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa