Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els bars i sales de petit aforament exigeixen seguretat jurídica per organitzar concerts
  • CA

Els bars i sales de petit aforament pressionen el govern municipal perquè aprovi la creació de l’etiqueta Espais de Cultura Viva, per tal d’acabar amb la “inseguretat jurídica i precarietat”. Les entitats signants d’un manifest difós ahir argumenten que el sector podria fer concerts de manera legal i amb garanties gràcies al distintiu, segons informa l’ACN. 

[r:1]

Al document lamenten que les sales de petit aforament, “pulmó imprescindible sociocultural”, comparteixen malestar per no poder organitzar actuacions musicals amb empara legal. Així, valoren positivament la proposta de crear els Espais de Cultura Viva i la qualifiquen de “pas fonamental”, però exigeixen que el consistori passi de les paraules als fets i sol·liciten a tots els grups que hi votin a favor al pròxim ple. 

“Amb la força d’anys de lluita per aconseguir un nou marc normatiu favorable per a la música en directe de petit format, instem a tots els grups municipals a sumar-s’hi en el seu tràmit final i aprovació a plenari en tant que és una mesura enormement important pel sector i per a la ciutat de Barcelona”, conclouen.

Les entitats signants han estat: Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, l’Associació Musicat, l’Acadèmia Catalana de la Música, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon), Plataforma Música Viva Barcelona, Grup Enderrock i l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC).

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa