Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona celebra la resurrecció d’El Ingenio, la botiga-taller de gegants i capgrossos
  • CA

S’ha tornat a salvar i ja va pel tercer miracle. El taller-botiga El Ingenio, d’on han sortit centenars de cagrossos i gegants de Catalunya, ha aixecat la persiana altra vegada després d’una jubilació, un micromecenatge fallit i un traspàs, que de poc no el tanquen per sempre. Està al carrer Rauric, a pocs metres del carrer Ferran, una ubicació cèntrica que aquest dissabte s’ha omplert de música i cultura popular gràcies a una cercavila de celebració de la reobertura. Les festes de Santa Eulàlia han inclòs enguany una rua d’homenatge a El Ingenio en la que han participat dracs, gegantons i moltes altres criatures festives sortides d’aquest taller.

 

El Ingenio va ser fundat el 1838 i va passar per diverses mans fins que als anys 20 se’l va quedar l’avi de Rosa Cardona, l’actual propietària del local. Volia jubilar-se i no trobava qui agafés el relleu. Ho van intentar els amos d’El Rei de la Màgia, tota una institució també de Ciutat Vella, però malgrat els esforços i l’interès que va generar el micromecenatge que van llançar, no se’n van poder sortir i van tancar portes el desembre de 2017. El passat juliol va arribar la bona notícia: reobria de la mà de l’empresari gironí Lluís Sala, dedicat a la ceràmica i fascinat per l’encant d’aquest espai. 

Al juliol es va efectuar el traspàs i sanejament econòmic i la botiga es va posar al dia fins al 7 de novembre, quan es va tornar a inaugurar. Ara amb les festes de Santa Eulàlia ha celebrat amb tots els ets i uts la nova vida que comença. Ara obre els 7 dies de la setmana, té dos empleats i ha ampliat l’oferta de productes. A més de la tradicional imatgeria festiva, màscares i objectes de broma, comercialitzarà també joguines d’època, nines de paper, titelles i jocs medievals. Manté, això sí, les característiques lletres gegants del poeta Joan Brossa, amb qui la família propietària va tenir una estreta amistat. El taller serà una mena de museu viu i es remodelarà per fer-lo visible des del carrer a través d’un aparador.

Més notícies
Les festes de Santa Eulàlia estrenen noves activitats i el Llum BCN es consolida al Poblenou
Notícia: Les festes de Santa Eulàlia estrenen noves activitats i el Llum BCN es consolida al Poblenou
Comparteix
La festa major d’hivern de Barcelona es celebrarà del 8 al 12 de febrer, mentre que el festival de performances lumíniques tindrà lloc del 15 al 17 de febrer
PSC, Cs i PP, contra l’acte d’alcaldes pels presos polítics durant les festes de Santa Eulàlia
Notícia: PSC, Cs i PP, contra l’acte d’alcaldes pels presos polítics durant les festes de Santa Eulàlia
Comparteix
L'alcaldable del PSC i el líder del grup municipal del PP carreguen contra l'acte municipalista que acollirà el Saló de Cent en motiu del judici als presos polítics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa