Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona no renuncia a Santa Eulàlia: els actes que sobreviuen a la pandèmia
  • CA

La festa major d’hivern de Barcelona celebra la seva diada central aquest divendres 12 de febrer, dia de Santa Eulàlia. Enguany, en versió minimalista perquè la tercera onada de Covid-19 ha fet cancel·lar tots els actes de cultura popular que omplien de vida Ciutat Vella. Malgrat la gran retallada que ha patit el programa d’actes, algunes activitats organitzades per l’Ajuntament i l’Arquebisbat de Barcelona sí que han sobreviscut.

Aquestes són les principals:

Exposició virtual Santa Eulàlia de Barcelona, la ben parlada. Una ciutat una patrona. El Museu Diocesà llança una mostra sobre la patrona barcelonina en format virtual. El visitant pot recórrer amb l’ordinador una sala tridimensional amb plafons explicatius, fotografies, vídeos i altres elements interactius, que repassen la llegenda de Santa Eulàlia, els espais i peces d’art a Barcelona que la recorden i també com va sorgir la devoció medieval per la jove màrtir. 

Cripta visitable, laudes i Goigs. La patrona és cotitular de la Catedral de Barcelona, que manté amb adaptacions els principals actes de la diada. Divendres obrirà de 8:30h a 18:15h la cripta on reposen les restes atribuïdes a la màrtir. L’accés estarà regulat i serà obligatòria la mascareta i la desinfecció de les mans pels assistents. A més a les 9:30h hi haurà laudes i goigs de Santa Eulàlia al cor de la Catedral. A les 18:45h tocarà vespres i a les 19:15h, missa conventual a l’altar major i visita corporativa a la cripta. Hi cantarà el Cor de Cambra Francesc Valls.     

Penó i ofrena floral a distància. La tradicional cerimònia del penó i l’ofrena floral a santa Eulàlia, enguany sense públic, que es podran seguir divendres a les 12 i a les 19:15 hores respectivament a través de les xarxes socials municipals i del web de les festes de Santa Eulàlia.

Cultura popular estàtica. Les colles i associacions de la ciutat es faran presents a través de mostres estàtiques, amb totes les mesures necessàries antiCovid. Es tracta de les exposicions de les gegantes Laies, al pati de l’Ajuntament; la del bestiari infantil de Barcelona; la del bestiari històric de Corpus; l’exposició de gegantons i capgrossos, i la mostra fotogràfica de la Federació Catalana de Catifaires, totes quatre a El Born Centre de Cultura i Memòria. Igualment, es podran visitar les diferents mostres que ha preparat La Casa dels Entremesos.

Portes obertes als museus de la ciutat. Els dies 12 i 13 de febrer es podrà gaudir de franc d’un gran nombre d’exposicions, tallers, conferències, representacions i altres activitats destinades a públics de totes les edats. La llista completa es pot consultar aquí.

Més notícies
La Gegantona Laia desfilant per Santa Eulàlia, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Barcelona - Vicente Zambrano
Santa Eulàlia, la patrona més dissortada i estimada de Barcelona
Notícia: Santa Eulàlia, la patrona més dissortada i estimada de Barcelona
Comparteix
Recorrem la ciutat a través de les seves petites i grans històries, de la mà de la historiadora i guia cultural Mireia Pons
Amb la col·laboració de Passejant per Barcelona
La disbauxa del carnaval comença amb l'Arribo dels Comediants a Barcelona / Foto: Jordi Play
Les festes de Santa Eulàlia i el Carnaval, reduïdes al mínim per la Covid-19
Notícia: Les festes de Santa Eulàlia i el Carnaval, reduïdes al mínim per la Covid-19
Comparteix
El Festival Llum BCN s'ajorna a la tardor | Tots els actes al carrer, suspesos per la situació sanitària

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa