Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les festes de Santa Eulàlia i el Carnaval, reduïdes al mínim per la Covid-19
  • CA

Les dues festes del mes de febrer, Santa Eulàlia i el Carnaval, han quedat reduïdes a la mínima expressió per la tercera onada de la Covid-19. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat en un comunicat que suspèn totes les activitats culturals que s’havien de fer al carrer, “seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i de Protecció Civil”. Així mateix, s’ajorna a la tardor el festival LlumBCN, que s’havia de celebrar del 4 al 6 de febrer i que sol atreure milers de persones al Poblenou per veure mappings i muntatges lumínics.

La festa major d’hivern, en honor a la patrona petita de la ciutat, perd doncs totes les activitats presencials. Només es mantindran les 5 exposicions previstes i la jornada de portes obertes el 12 de febrer, donat que la visita a museus i centres culturals segueix permesa malgrat les restriccions. Tres de les exposicions seran al Born CCM –bestiari infantil, bestiari històric i fotografies de catifes florals–, el Pati Manning acollirà la mostra de gegantons i el pati de l’Ajuntament lluirà la tradicional plantada de gegantes d’arreu que comparteixen el nom de Laia.

Amb el Carnaval passarà fa no fa el mateix. Cap rua ni acte al carrer podrà escampar la disbauxa que caracteritza la festa prèvia a la Quaresma. A mode simbòlic, els reis Belluga i Tòtil Tocatdelala –els monarques de la festa– tindran presència virtual el Dijous Gras a les xarxes socials de cultura popular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa