Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona es postula per ser capital mundial de l’arquitectura
  • CA

Barcelona es prepara per acollir tres esdeveniments internacionals en l’àmbit de l’arquitectura en els propers anys, com són la Capital Mundial de l’Arquitectura i el Congrés Mundial i l’Assemblea General de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) de l’2026, la 15a Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU), i la Nova Bauhaus Europea.

En un comunicat aquest dilluns, l’Ajuntament ha explicat que l’objectiu és aprofitar el potencial d’aquestes cites per posar en relleu el paper de l’arquitectura i l’urbanisme en la configuració de el model de ciutat i en els projectes que s’estan desplegant actualment a la ciutat per “fer front als reptes urbans contemporanis”. També vol posar en valor les institucions, els professionals, les entitats i la ciutadania que fan de la capital catalana “una ciutat reconeguda i referent per la seva arquitectura i qualitat urbana”.

La ciutat vol ser Capital Mundial de l’Arquitectura per la UNESCO i acollir el Congrés Mundial i l’Assemblea General de la UIA a 2026, i al gener de 2019 el ple municipal va aprovar per unanimitat una declaració institucional per treballar conjuntament amb el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya en la presentació de la candidatura, que es va formalitzar a finals de el mateix any.

Al gener de 2020, Barcelona va ser nomenada oficialment per part de la UIA ciutat candidata amb una única rival, la ciutat xinesa de Beijing, i ara la comissió de Govern de la capital catalana ha aprovat les bases de la candidatura i el compromís de finançar el cànon d’organització (de 150.000 euros) en cas de ser escollida. La candidatura s’està treballant actualment i es presentarà el proper mes de juliol a Rio de Janeiro, on es farà pública la ciutat guanyadora.

Nova Bauhaus europea

A més, aquest 2021 Barcelona acollirà la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU), ja que el Pavelló Mies van der Rohe serà, juntament amb el Museu d’Art Contemporani va parir Herreriano de Valladolid, co-seu principal per albergar l’esdeveniment.

L’estratègia expositora de la Biennal girarà al voltant de set temàtiques que mostraran la dicotomia i la manera com s’aborden des de l’arquitectura i l’urbanisme certs conceptes en l’Espanya Buida i l’Espanya plena, amb la voluntat de traçar similituds i diferències que permetin definir punts de trobada: territori, societat, sostenibilitat, gènere, demografia, col·lectivitat i economia.

Més notícies
Vista general de Barcelona vista des del Paral·lel amb diversos terrats i la Sagrada Família de fons / ACN
Barcelona, vuitena millor ciutat del món
Notícia: Barcelona, vuitena millor ciutat del món
Comparteix
Un rànquing mundial destaca els "resultats devastadors" de la pandèmia en el turisme
L’antiga seu racionalista de l’editorial Gustavo Gili busca un futur
Notícia: L’antiga seu racionalista de l’editorial Gustavo Gili busca un futur
Comparteix
L'Ajuntament vota proposar-la per acollir una Bauhaus europea | Experts en arquitectura posen en valor l'edifici

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa