Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona busca un carrer o una plaça per posar-li el nom d’Oriol Bohigas

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que dedicarà un carrer o una plaça de la ciutat a l’arquitecte barceloní Oriol Bohigas, que va morir el passat 30 de novembre. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ho va avançar aquest dilluns en l’acte d’homenatge que es va organitzar al Saló de Cent de l’ajuntament el dia que Bohigas hauria fet 96 anys.

Colau ha destacat que Bohigas “era un home modern d’idees avançades que no tenia por a defensar-les i convertir-les en realitat i una persona amb un amor sincer i profund per la ciutat”. L’alcaldessa ha subratllat que l’arquitecte barceloní va contribuir a la “recuperació i dignificació dels barris de la perifèria i del centre”, a l’obertura de Barcelona al mar i va aportar llum a la ciutat “després del seu passat franquista”.

Converses amb la família

L’alcaldessa ha explicat que estan treballant amb la família “perquè aviat la ciutat que tant li ha de reconèixer i agrair li dediqui un carrer o plaça que porti el seu nom”. Colau ha recordat que Bohigas tenia un “cert caràcter àcrata, no anecdòtic en una ciutat amb una història anarquista, sense un especial interès pel poder, però que, en canvi, no va tenir cap mena de dubte d’enfangar-se, entrar a la institució i relacionar-se amb el poder amb la voluntat de transformar la realitat a millor.

Segons ella, aquesta és “la millor definició que es pot fer de la política: ajuntar-nos per millorar la nostra estimada ciutat”. L’Ajuntament de Barcelona ha editat un llibret, titulat Dit o Fet, que recull fotografies de les principals obres de Bohigas a Barcelona, juntament amb les cites d’alguns dels pensaments que va deixar escrits.

Entre les seves obres més destacades hi ha el grup d’habitatges de la ronda del Guinardó, les escoles Garbi o Thau, l’edifici del Disseny Hub Barcelona o l’edifici de la Universitat Pompeu Fabra, però sens dubte l’encàrrec més significatiu que va rebre va ser el disseny de la Vila Olímpica i del Port Olímpic, dues obres fetes pels Jocs Olímpics del 92 que van permetre que Barcelona s’obrís al mar.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: barceloní a desembre 21, 2021 | 10:04
  barceloní desembre 21, 2021 | 10:04
  Canvieu el nom a la plaça d'españa!
 2. Icona del comentari de: Joan Gibert a desembre 21, 2021 | 11:55
  Joan Gibert desembre 21, 2021 | 11:55
  Mira que no hi ha places i avingudes dedicades per Barcelona a la borbonada com perquè sigui difícil trobar-ne una! Aquí tenen la meva proposta: Canviar l'Avinguda de la Reina Maria Cristina per Avinguda d'Oriol Bohigas. Com que no hi ha habitatges (hi ha la Fira), no es causarà cap molèstia a ningú amb el canvi.
 3. Icona del comentari de: Manuel, arquitecte a desembre 21, 2021 | 16:50
  Manuel, arquitecte desembre 21, 2021 | 16:50
  Un imbecil que volia enderrocarla Sagrada Familia el que mereix es un monument d'una caca de gos. Era un burges, un pilo, un incult cregut. Au i que s'endorroqui la grapadora merdosa dela Plaça les Glories pel seu morro corruptes sense concurs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa